Netflix, veri sızdıran çalışanını kovdu

Yayın tarihi: 19 Ekim 2021 Salı 7:30 am - Güncelleme: 18 Ekim 2021 Pazartesi 1:11 pm

 The Closer, Chappelle sözleşmeleri ve bir avuç gösteri ve stand-up programları için ne kadar ödendiği hakkında Bloomberg’de veri sızdıran çalışan kovuldu.

Bloomberg’e göre Netflix, The Closer’a 24,1 milyon dolar harcarken, 2019 şovu için 23,6 milyon dolar ve Bo Burnham’ın Emmy ödüllü özel filmi Inside için sadece 3,9 milyon dolar harcadı. Rapora göre, Netflix tarihinin en büyük ilk dizisi olan Squid Game, şirkete 21.4 milyon dolara mal oldu.

Şirket, Variety’ye yaptığı açıklamada, “Bu çalışanın Netflix ile ilgili hayal kırıklığı yaşamış ve incinmiş olabileceğini tahmin ediyoruz. Ancak bir güven ve şeffaflık kültürünü sürdürmek şirketimizin özüdür” ifadelerini kullandı.

veri sızdıran

Netflix çalışanları nefret dolu transfobik ve homofobik söylemler içerdiğini savunarak The Closer’ın yayın hizmetinden kaldırılması çağrısında bulunmuştu. Ancak program yayın akışı devinin programından çıkartılmadı. Bu durum neticesinde yayın akışı devi bazı eleştirilere maruz kaldı. Bilgileri sızdıran çalışanın da bu konuyla ilgili problemleri olan bir çalışan olduğu düşünülüyor. Konuyla ilgili “Transfobiyi sürdürmek şiddeti devam ettirir. Netflix, The Closer’ı platformundan derhal çekmeli ve doğrudan trans topluluktan özür dilemelidir.” ifadelerine yer verilmişti. Şirket yöneticileri, tartışma hakkında kamuoyuna çok az şey söyledi, ancak CEO Ted Sarandos’un dahili bir notta The Closer’ın kaldırılamayacak kadar popüler olduğunu söylediği bildirildi. Bu açıklamanın ardından şirketin bilgileri Bloomberg’e sızdırıldı. Ancak bunu yapan çalışanın işine son verildi.

NASA, Güneş Sistemi ‘fosillerini’ keşfetme görevini başlattı