Güney Kore firmaların ağ ücretlerini ödeme konusunda firmalara baskı yapmaya devam ediyor.
Güney Kore’de yabancı sermayeli firmalar için mevcut imkanlardaki teknlojilerini kullanmalarına istinaden bir takım ödemeler isteniyor. Bu ödemeler şu an için yasalaştırılmaya başlandı. Bu yasalar kapsamında teknoloji firmalarının ağ ücretleri konusunda ödeme yapması isteniyor, bu kapsamda Netflix ve Google duruşma gerçekleştirilecek.
Duruşmanın Cuma günü geç saatlerde sonuçlanması bekleniyor, ancak teklifin yasama sürecinin bir sonraki aşamasına geçmekten hala bir miktar uzak olduğu görülüyor.
Milletvekili Hong Suk-joon yaptığı açıklamada,” Google ve Netflix , yerel trafiğin üçte birinden fazlasını oluşturuyor. Küresel şirketlerin konuyu daha proaktif bir şekilde gözden geçirmelerine yakışıyor.” Dedi.
Diğerleri, büyük teknoloji şirketlerine ücret koymanın kendi ücretlerini artırabilecekleri ve Güney Koreli içerik yaratıcılarını baltalayabilecekleri anlamına gelebileceğini söyleyerek aynı fikirde değildi. Konuyu denetleyen parlamento komitesi başkanı Jung Chung-rae, “Az sayıda yerli internet servis sağlayıcısını korumaya çalışırken yerli içerik sağlayıcılarının çöküşünü riske atıyor” dedi.
Aktivist grup Opennet’e göre, Google’ın YouTube’u tasarıya karşı kampanya yürüttü ve 259.824’ten fazla kişi yasaya karşı bir dilekçe imzaladı. Google Güney Kore’nin ülke direktörü Kyoung Hoon Kim, milletvekillerine, böyle bir yasanın yürürlüğe girmesi durumunda ne olacağına atıfta bulunarak, “İşin yürütülme şeklini derinlemesine gözden geçirmek gerekli olacak” dedi.
“YouTube’un 51,6 milyonluk nüfusundan 41,8 milyon aktif Güney Koreli kullanıcısı var. Veri sağlayıcısı Mobile Index’e göre, Eylül ayında YouTube’u toplam 1,38 milyar saat kullandılar.
İsveçli Ericsson, Haziran ayında yayınladığı bir raporda, küresel mobil veri trafiğinin 2021 sonunda ayda 67 eksabayta ulaştığını, bunun 2027’de 282 eksabayta ulaşmasının öngörüldüğünü söyledi. Video trafiği, trafiğin yaklaşık %69’unu oluşturuyor ve 2027’de %79’a yükselmesi bekleniyor.”