Netflix trafiğini yüzde 25 oranında azaltacak

Yayın tarihi: 30 Mart 2020 Pazartesi 10:08 am - Güncelleme: 30 Mart 2020 Pazartesi 10:08 am

Yetkililerin de evde kal uyarısına uyanlar, vakit geçirmek için sosyal medya ve internetin yanı sıra Netflix ’e büyük bir ilgi göstermeye başlamıştı. Netflix Türkiye yaptığı açıklama ile Türkiye’nin internetini yüzde 25 oranında azaltmayı hedefliyor.

Ağ trafiğini azaltmada nasıl bir yöntemin izleneceği bilinmiyor. Netflix ’in kaliteyi düşürmeyeceği ancak buna rağmen etkili bir çözüm sunacağı belirtiliyor. 30 gün boyunca sürecek olan bu uygulamanın daha sonrasında ise devam edip etmeyeceği bilinmiyor.

Netflix

Netflix açıklamasında görüşlerine yer verilen İçerik İletiminden Sorumlu Başkan Yardımcısı Ken Florance, yaşanılan küresel krize bağlı olarak, sundukları hizmet kalitesini koruyarak telekomünikasyon ağlarındaki Netflix trafiğini yüzde 25 oranında azaltacak bir yöntem geliştirdiklerini ifade etti.

Ken Florance; “Trafikteki bu azalmaya rağmen üyelerimiz tercih ettikleri plan kapsamında yer alan Ultra Yüksek Çözünürlük (UHD), Yüksek Çözünürlük (HD) veya Standart Çözünürlük (SD) seçeneklerinden faydalanmaya devam edebilecek. Türkiye’de önümüzdeki 30 gün boyunca uygulanacak bu yöntemin telekomünikasyon ağları üzerinde önemli bir rahatlama sağlayacağına inanıyorum.” dedi.

Firma bu uygulaması oldukça fayda sağlayacak gib görünüyor. YouTube da buna benzer bir atılım yapmış ancak YouTube kaliteyi 480P’ye çekmişti. Türkiye’de de geçerli olan bu uygulama lie YouTube videoları otomatik olarak 480P’de açılıyor. Dilerseniz bu çözünürlüğü 720P, 1080P ve 4K’ye kadar elle yükseltebiliyorsunuz.

Huawei sesli asistanı tanıtıldı!