Netflix toplam abone sayısını ve ne kadar para kazandığını açıkladı

Yayın tarihi: 19 Nisan 2023 Çarşamba 9:11 pm - Güncelleme: 19 Nisan 2023 Çarşamba 9:11 pm

Dizi ve film platformu Netflix, toplam abone sayısını ve ne kadar para kazandığını açıkladı.

Dünyanın en popüler dizi ve film platformlarından biri olan Netflix, 2023 yılının ilk çeyreğine ilişkin bilançosunu paylaştı.

Verilere göre, Netflix’in yılın ilk çeyreğinde elde ettiği gelir, geçen yılın aynı dönemiyle kıyaslandığında yüzde 3,7’lik bir artış gözlendi. Şirketin elde ettiği gelir 8,2 milyar dolara yüksledi. Firmanın geliri, geçen yılın aynı döneminde 7,9 milyar dolar olmuştu.

Netflix’in reklamlı paketi yoğun ilgi gördü

KARDA DÜŞÜŞ YAŞANDI

Netflix’in net karı ise ilk çeyrekte geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 18,3 azalışla 1,3 milyar dolara düştü. Şirketin geçen yılın ilk çeyreğindeki net karı 1,6 milyar dolar olarak kaydedilmişti.

Bloomberg HT’nin aktardığı bilgiye göre; firmanın hisse başına düşen karı da aynı dönemde 3,53 dolardan 2,88 dolara geriledi.

Türkiye’de zam yapan Netflix 30 ülkede indirime gitti

ABONE SAYISI 232 MİLYONA YÜKSELDİ

Netflix’in abone sayısı ise yılın ilk çeyreğinde yaklaşık 1,8 milyon kişi arttı. Şirketin dünya genelindeki abone sayısı 232,5 milyona yükseldi.

Öte yandan, yılın ilk çeyreğinde dört ülkede ücretli şifre paylaşımı başlattığını anımsatan Netflix, uygulamayı ikinci çeyrekte ABD de dahil diğer ülkelere genişleteceğini duyurdu.

Netflix artık altyazıların görünümünü değiştirmeye izin veriyor