Netflix, şu sıralar oldukça zor zamanlardan geçiyor

Yayın tarihi: 28 Haziran 2022 Salı 10:00 am - Güncelleme: 27 Haziran 2022 Pazartesi 3:19 pm

Netflix global anlamda zor durumda. Gerek ülkemizin gerekse dünyanın en önemli medya servislerinden biri olan Netflix, son birkaç yıldır olağan üstü bir büyüme performansı gösteriyordu. Gerek tanınmış, ünlü yapımların platforma eklenmesi gerekse de Netflix tarafından platforma özel içeriklerin oluşturulması, bu ismi bir anda rakiplerinin önüne geçirdi.

Ancak gerek pandemi döneminde insanların eve kapanmasıyla birlikte bir anda katlanan potansiyel müşteri sayısının, dünyanın normale dönmeye başlamasıyla yeniden azalış eğilimine girmesi, gerek Netflix’in çok hızlı büyümüş olması nedeniyle büyüme hızının yavaşlaması gerekse de fiyat politikasının bazı kullanıcılar tarafından tasvip edilmemesi gibi sebeplerden dolayı, ünlü medya platformu şu sıralar zor günler geçiriyor.

 

Netflix

İçinde bulunduğumuz yılın birinci çeyreğinde ilk defa kullanıcı kaybı yaşayan Amerikalı teknoloji devi, çareyi çalışanlarının bir kısmını işten çıkartmakta bulmuştu. Dünya çapında 10.000’den fazla çalışanı bulunan şirket, Mayıs ayında 150 çalışanının işine son vermişti. Bununla birlikte ortaya çıkan son gelişmeler, şirketin kemer sıkmaya devam etmesi gerektiğini göstermiş olacak ki, bugün yapılan açıklamaya göre 300 çalışanla daha yollar ayrıldı.

 

Netflix’in yaşadığı bu zor süreç yatırımcıları da tedirgin ediyor. Amerikan borsası Nasdaq’ta listelenen Netflix hisseleri, geçtiğimiz yıldan bu yana %60’ın üzerinde değer kaybı yaşadı. Bakalım şirket bu kötü gidişe nasıl bir dur diyecek?

Yeni PlayStation Plus artık Türkiye’de