Netflix, reklamlı paketi bu yıl bitmeden kullanıcılarına sunacak

Yayın tarihi: 13 Mayıs 2022 Cuma 6:55 am - Güncelleme: 13 Mayıs 2022 Cuma 6:54 am

Son mali çeyrekte uzun süre sonra ilk kez kullanıcı sayısında düşüş yaşamasının ardından kendisini zorlu bir sürecin içinde bulan Netflix, içine düştüğü bu çukurdan çıkmanın yollarını arıyor.

Bu noktada şirketin yakın gelecekte hayata geçirmek için iki önemli planı bulunuyor: Birincisi şifre paylaşımının önüne geçerek bu kullanıcıları kendi aboneliklerini başlatmaya itmek. İkincisi ise aylık abonelik ücretini başkalarıyla paylaşamadıklarında bir anda karşılarına daha yüksek bir maliyet çıkmaması için kullanıcılarına daha düşük maliyetli ama reklamlı bir versiyon sunmak.

Şirket böylece kullanıcı sayısında kayda değer bir artış yaşanacağını düşünüyor. Bu yüzden de bu planını bir an önce hayata geçirmek istiyor. Hatta görünen o ki bu yeni uygulamaya yıl bitmeden geçilmiş olacak.

The New York Times’ta yer alan habere göre Netflix yöneticileri, çalışanlarına yaptıkları açıklamada, Netflix’in reklamlı versiyonunun bu yılın son üç ayında kullanıma sunulacağını söylediler. Oysa şirket daha birkaç hafta önce yatırımcılarıyla buluştuğunda bu planın  hayata geçirileceğine işaret etmişti. Ancak görünen o ki şirketin bir anda kendisini mali sıkıntıların içinde bulması bu planları öne çekmiş.

Platforma reklamların gelmesi ilk bakışta kullanıcılar için çekince yaratabilecek bir güncelleme olarak görülebilir. Ancak bu reklamlı paketin daha düşük maliyetli bir alternatif arayanlar için olduğunu, isteyenlerin yine platformu reklamsız bir şekilde kullanmaya devam edeceğini unutmamakta fayda var. Ayrıca Peacock ve Paramount+ gibi platformlar halihazırda bu reklamlı sistemi kullanıyorlar ve reklamlı versiyonları epey ilgi görüyor.

Galaxy S23 için 200 megapiksel ark