Netflix, masrafları düşürmek için bu hafta 150 çalışanını daha işten çıkardı

Yayın tarihi: 19 Mayıs 2022 Perşembe 9:00 am - Güncelleme: 18 Mayıs 2022 Çarşamba 5:58 pm

Bildiğiniz gibi Netflix oldukça zorlu bir süreçten geçiyor. Orijinal içerik üretmeye başladığı günden beri kullanıcı sayısını sürekli arttıran şirket, geçtiğimiz çeyrekte ilk kez kullanıcı kaybetti.

Platformun kullanıcı kaybettiğinin açıklanmasıyla birlikte şirketin hisseleri adeta serbest düşüşe geçti ve bir hafta içinde neredeyse yarı fiyatına indi. Bu kadar kısa sürede bu kadar büyük bir kayıp yaşayan şirket, bu krizden kurtulmak için çare arıyor.

Bu soruna uzun vadeli bir çözüm bulmak isteyen şirket, böyle bir çözümü bulana kadar masraflarını azaltmak zorunda. Haliyle şirket maliyetleri kısmak için düğmeye bastı. Geçtiğimiz bir iki hafta içinde çok sayıda projeyi ya iptal eden ya da rafa kaldıran şirket, ayrıca bazı dizilerini de iptal etti. Ancak şirketin kısma çabaları bununla da sınırlı kalmadı. Bunlara ek olarak bazı çalışanların da işlerine son verildi. Üstelik görünüşe bakılırsa Netflix’teki işten çıkarmalar bir süre daha devam edecek.

Netflix

 

Şirket, bu hafta 150 çalışanın daha işine son verdi. Şirket tarafından işten çıkarılan bu çalışanların önemli bir bölümünün ABD’de görev aldığı, ancak farklı ülkelerde de bazı çalışanların işten çıkarıldığı söyleniyor. Şirket tarafından yapılan açıklama da işten çıkarılanların büyük bölümünün ABD’den olduğunu doğruluyor.

Şirket tarafından yapılan açıklamada, şirketin gelirinde düşüş yaşandığı için masrafların da düşmesi gerektiğine vurgu yapılıyor. Şimdi akıllardaki soru bu işten çıkarmaların son olup olmadığı. Ancak önümüzdeki günlerde Netflix’te yeni işten çıkarma haberleri duymak çok da şaşırtıcı olmayacaktır.

1.5 milyon uygulama Play Store ve App Store’dan kaldırılabilir