Netflix hisse değeri beklentileri karşılamadı

Yayın tarihi: 24 Ocak 2022 Pazartesi 10:00 am - Güncelleme: 23 Ocak 2022 Pazar 1:38 pm

Netflix hisse değeri son derece sert bir düşüş yaşadı. Aslına bakacak olursak kimse böyle sert sert bir düşüş beklemiyordu. Peki ne oldu da şirketin hisse değerleri ağır bir düşüş ile karşı karşıya kaldı.

Dünyanın en büyük film ve dizi platformları içerisinde yer alan Netflix hisse değeri ne yazık ki iyi günler geçirmiyor. ABD teknoloji şirketlerinin hisselerine bakıldığında elbette genel bir düşüş ortaya çıktı. Sadece Netflix değil birçok platformun hisse değerleri oldukça dalgalı.

Yaşanan tüm bu gelişmeler nedeniyle piyasa kan ağlıyor diyebiliriz. Ancak Netflix diğerlerinden çok daha sert bir şekilde olumsuz ayrıştı. Yaklaşık olarak yüzde 20 seviyesinde değer kaybı yaşandı. 508 dolar olan hisse değeri 405 dolara kadar geriledi.

Netflix hisse değeri

Film ve dizi sektörünün devi olan Netflix durduk yere bu kadar sert biri hisse değer kaybı yaşamadı. Platform tarafından açıklanan beklentiler yatırımcıları pek tatmin etmedi. 2021 yılı boyunca 8,5 milyon abone kazanmayı hedefleyen şirket buna ulaşamamıştı. Şimdi ise 2022 hedefleri ortaya atıldı.

2022 hedeflerine baktığımızda bu yılın ilk çeyreğinde toplam 224 milyon aboneye sahip olmayı beklediklerini söylediler. Şimdiye göre sadece 2,5 milyonluk bir artış anlamına gelen bu rakam yatırımcıları hiç tatmin etmedi. Platform ile ilgili beklentiler bunun 3 katıydı. İşte tüm bu gelişmeler nedeniyle bir anda Netflix hisseleri çökmeye başladı.

Netflix en fazla izlenen dizi ve filmleri açıkladı: Liste şampiyonlar ligi gibi

Netflix hisse değeri gerilemeye devam ederken piyasalarda endişe havası kendisini iyice göstermeye başladı. Hisse değerinde ortaya çıkan yüzde 20 civarındaki kayıp milyarlarca dolara mal oldu. ABD piyasaları açıldığında düşüş iyice sertleşebilir. Gelişmeler geldikçe aktarmaya devam ediyoruz.