Netflix eski standardına geri dönüyor

Yayın tarihi: 20 Mayıs 2020 Çarşamba 7:04 am - Güncelleme: 20 Mayıs 2020 Çarşamba 7:04 am

Koronavirüs pandemisi ile birlikte neredeyse bütün şirketler yeni kararlar almak zorunda kaldı ve bundan sıkılan Netflix eski sisteme geri dönüyor.

YouTube, Amazon, Apple gibi firmalar yine aynı şekilde yayın kalitelerinde ciddi düşüşlere neden oldu. Netflix platformu sorunu tamamen ortadan kaldırmak için bazı girişimlerde bulunsa bile, yine yayın kalitesini düşürmenin iyi bir seçenek olduğuna kanaat getirdi.

netflix

Koronavirüs etkilerinin çok aza inmesi ile birlikte Netflix yayın kalitesini artırma kararı aldı. Böylece kullanıcılar o çok özlemini çektiği 4K kalitesine yeniden ulaşabilecek. Hatırlayacağınız üzere şirket bazı ülkelerde yayın kalitesini çok ciddi miktarda azaltmıştı. Bu konuda kullanıcıların çok şikayetçi olduğuna da değinmiştik.

Netflix kullanıcıları bit rate değerlerinin artmaya başladığını söylüyor. Gözle görülür bir şekilde içeriklerin kalitesi artan platform, bu noktada kullanıcıları memnun etmiş oldu. Netflix, “Kapasitenin artırılmasına yardımcı olmak için internet sağlayıcılarla birlikte çalıştığımızı lütfen unutmayın. Sadece son 1 ayda, normal kapasitenin 4 katını ekledik. Koşullar iyileştikçe bu sınırlamaları tamamen kaldıracağız” diyerek yeni bir müjde vermiş oldu. Zaten kullanıcılarının önemli bir bölümü kalite artışını bekliyordu.

İnsanların çoğu evde kalmaya devam ettiği için internete giriş yapan kişi sayısı da artıyor. Bunun farkında olan platformlar, internetin herkese yeterli olabilmesi için kaliteyi düşürmüştü. Şimdi ise yeniden kalite artışı sağlanıyor ancak bu herkes için geçerli olmayacak. Danimarka, Almanya, Norveç gibi ülkeler öncelikli olarak kalite artışından yararlanabilecek. Hemen ardından diğer ülkelere kademe kademe yükseltme sağlanacak. Sizce Netflix, aldığı bu kararla kullanıcıları yeniden memnun edebilecek mi?

Realme X50 Pro Player Edition can yakmaya geliyor! O özellikler ne öyle!