Netflix ekran başında uyuyanlar için yeni özelliğini duyurdu

Yayın tarihi: 31 Ocak 2021 Pazar 12:09 pm - Güncelleme: 31 Ocak 2021 Pazar 12:09 pm

Dijital yayın platformu Netflix, uzun zamandır beklenen zamanlayıcı özelliğini duyurdu. Bu özellik doğrultusunda kullanıcılar, 15, 30, 45 dakika ve Finish Show seçenekleriyle videoyu durdurmak istedikleri zamanı seçebilecek.

Netflix, ekran başında uyuyanlar için beklenen zamanlayıcı özelliğini duyurdu. Dünya genelinde sınırlı sayıdaki Android kullanıcısına test amaçlı sunulan zamanlayıcı beğenilirse bütün cihazlara da sunulacak.

Independent Türkçe’de yer alan habere göre, bu özellik sayesinde seçilen zamanın sonunda uygulama video oynatmayı durduracak. Zamanlayıcının cihazların bataryasını koruması ve izleyicileri uyuyakalma endişesinden kurtarması bekleniyor.

“ÜYELERİN DENEYİMİNİ İYİLEŞTİRİRSE KULLANIMA SUNULACAK”

Netflix, kullanıcıların zamanlayıcıya sağladığı uyuma ve beğenisine göre özelliğin diğer cihazlara da sunulacağını belirtti.

Netflix’in uygulamasını iyileştirmenin yollarını aradığını belirten şirketin adı açıklanmayan bir sözcüsü, zamanlayıcının duraklatma endişesini ortadan kaldırarak üyelere izleme deneyimi üzerinde daha fazla kontrol imkanı sağladığını belirtti ve şu ifadeleri kullandı:

“Bu tür testleri yapıyoruz ve yalnızca üyelerin deneyimini iyileştirdiğini keşfedersek daha geniş kullanıma sunuyoruz.”