Netflix çok izlenen filmlere ne tür ayrıcalıklar tanıyacak?

Yayın tarihi: 23 Eylül 2019 Pazartesi 10:59 am - Güncelleme: 23 Eylül 2019 Pazartesi 10:59 am

Film ve dizi yayıncılığı sektöründe rekabetin giderek artması nedeniyle Netflix çok izlenen filmlere bazı ayrıcalıklar tanımayı düşünüyor. İşte Netflix ile ilgili önemli haberimizin detayları.

Netflix çok izlenen filmlere ne tür ayrıcalıklar tanıyacak? Dünyanın en iyi dizi ve filmlerin çoğunu içerisinde barındıran Netflix bundan kısa bir süre önce neredeyse rakipsizdi. Ancak ilerleyen yıllarda çok fazla yayıncı kuruluşun ortaya çıkmasıyla birlikte Netflix zor zamanlar geçirmeye başladı. Kuruluş şu anda kendi bünyesinde bulunan film ve dizileri kaybetmek istemiyor.

Netflix’in film bölümünden sorumlu başkanı Scott Stuber, bazı filmlerin çok izlenmesi nedeniyle ayrıcalık tanınması gerektiğini ifade etti. Bu nedenle de kısa bir zaman içerisinde bonus ödeme sistemine geçileceğini söyledi.

Hollywood filmlerinin dünya genelinde çok ciddi rakamlarla izlenmesi nedeniyle bazı ayrıcalıklara sahip olduğu biliniyor. Örneğin film gişeden sonra belirli oranda ödeme alabiliyor. Böylece hem film gösterime girmeden önce, hem de gösterime girdikten sonra ayrı ayrı kazanç sağlanabiliyor.

Huawei Mate 30 ve Mate 30 Pro’da Google servisleri çalışacak!

Netflix tarafından geliştirilmek istenen sistem de buna benzer olacak. Normal şartlarda kuruluş, filmlere veya dizilere daha önceden bir miktar ücret verir, daha sonra herhangi bir ödeme yapmazdı. Ancak geçecekleri yeni bonus sistemi ile birlikte gösterimden sonra da bonus ödemesi gerçekleştirilecek. Böylece çok izlenen dizi ve filmler şirketin bünyesinde kalacak. Genel olarak değerlendirildiğinde, sizler Netflix tarafından atılan bu adımı nasıl karşılıyorsunuz? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.