Netflix canlı yayın özelliği üzerinde çalışıyor

Yayın tarihi: 16 Mayıs 2022 Pazartesi 6:53 am - Güncelleme: 16 Mayıs 2022 Pazartesi 6:54 am

Netflix canlı yayın özelliğini komedi gösterilerinde ve reality şovlarda kullanmasını planlıyor.

Son çeyrekte ilk kez kullanıcı kaybetmesinin ardından kendisini finansal bir krizin içinde bulan Netflix, bu krizden çıkmak için yol arıyor. Bir yandan reklamlı, daha düşük fiyatlı bir abonelik paketi sunmaya hazırlanan şirket, bir yandan da kullanıcıların şifre paylaşımını yasaklamaya hazırlanıyor. Ancak şirketin bu krizi atlatmak için farklı stratejileri de var. Bunların başında ise canlı yayın özelliği geliyor.

Netflix canlı yayın alanından şimdiye kadar uzak kalmış olsa da gelen son haberler şirketin canlı yayın özelliği üzerinde çalışmaya başladığını gösteriyor.

Netflix canlı yayın

 

Netflix canlı yayın özelliğini komedi gösterilerinde ve reality şovlarında kullanmayı planlıyor. Bildiğiniz gibi Netflix bu hafta Los Angeles’ta Netflix is a Joke adını verdiği bir komedi festivali düzenledi ve bu festivalde Dave Chapelle gibi yıldız komedyenler sahne aldı. Platforma canlı yayın özelliğinin eklendiği bir senaryoda bu tarz komedi festivalleri ve benzer etkinlikler platformdan canlı olarak yayınlanarak Netflix’in dünyanın dört bir yanındaki 222 milyon kullanıcısına ulaşabilir.

Ayrıca Netflix’in canlı yayın özelliğini kullanarak yarışma programlarını interaktif hale getirebileceği söyleniyor. Böylece canlı yayından yarışma programlarını takip eden Netflix kullanıcıları, yarışmada gerçek zamanlı olarak oy kullanabilecek.

Elbette söz konusu canlı yayınlar olduğunda akla gelen ilk alanlardan biri de spor oluyor. Bildiğiniz gibi Amazon şimdiden bu alana girmiş durumda. Çeşitli ülkelerde Premier Lig gibi dikkat çekici spor müsabakaları Amazon Prime Video’da yayınlanıyor. Bu yüzden Netflix’in de bir gün bu alana girip girmeyeceği merak konusu olmaya devam ediyor. Platformda canlı yayın döneminin başlaması bu yolda da atılan ilk adım olabilir.

Kripto piyasası bir günde 200 milyar dolar kaybetti