Netflix, Atiye dizisi için geri sayımı başlattı

Yayın tarihi: 30 Kasım 2019 Cumartesi 8:46 am - Güncelleme: 30 Kasım 2019 Cumartesi 9:17 am

Netflix, Türkiye’ye yatırım yapmaya devam ediyor. Geçtiğimiz yıl Çağatay Ulusoy’un başrol oynadığı fantastik dizi Hakan Muhafız ile karşımıza çıkan Netflix Türkiye, 2019’u da boş geçmek istemiyor. Başrollerinde Beren Saat ve Mehmet Günsür‘ün oynadığı Atiye dizisi, 27 Aralık 2019 tarihinde Netflix’teki yerini alacak.

Ressam olarak yaşamını sürdüren Atiye’nin hayat hikayesini konu alan dizi fantastik yapısı ile dikkat çekiyor. Anadolu’da yapılacak kazı ile macerasına start veren Atiye, burada beklemediği şeyler ile karşılaşıyor. Küçüklüğünden beri aynı işaretleri çizdiğini söyleyen Atiye, bu kazında geçmişine ait şeyle bulmaya başlıyor.

Keenetic Air ile kesintisiz internet keyfi!

Sengül Boybas tarafından yazılan Dünyanın Uyanışı isimli kitaptan esinlenerek kurgulanan bu dizide; Mehmet Günsür ve Metin Akdülger de yer alıyor. Jason George ve Nuran Evren Sit tarafından uyarlanan dizinin Hakan Muhafız kadar ses getirmesi bekleniyor. Yönetmeni Ozan Açıktan ve Gönenç Uyanık olan dizi bakalım beklenen etkiyi yaratabilecek mi?

 

Tüm bölümleri ile 27 Aralık’ta Netflix’te yer alacak olan Atiye dizisi için bir iki kelam etmek istiyoruz. Dünyanın Uyanışı isimli kitaptan uyarlanması sorun değil. Sorun bunu uyarlayanların yabancı olması. Bu bir metni Türkçe’den İngilizce’ye sonra yine Türkçe’ye çevirmek gibi bir şey.

Sıfırdan senaryo yazmak evet zor bir iş. Ancak bu yapımın arkasında Netflix var. Yani yapılmayacak iş değil. Bir kitaptan uyarlama yapmak da mantıklı. Ancak bu uyarlama neden Türkler tarafından değil de yabancılar tarafından yaptırılıyor? Umarız Atiye dizisi istenilen başarıya ulaşır ve 2020 yılında daha fazla Türk yapımını Netflix’te görürüz.

Kim bilir belki 2020’de Türkiye’nin oyunculuklar ve konusu ile gelmiş geçmiş tartışmaya kapalı en iyi dizisi olan Şahsiyet gibi bir yapım Netflix Türkiye’nin elinden çıkar.