Netflix abone kaybetmeye başladı

Yayın tarihi: 22 Nisan 2022 Cuma 12:00 pm - Güncelleme: 20 Nisan 2022 Çarşamba 10:04 pm

Netflix, 2022’nin ilk çeyreğinde yaklaşık 200.000 abone kaybettiğini açıkladı. Bu, geçen yılki çeyrek başına milyonlarca kazanıma kıyasla keskin bir tezat oluşturuyor. Ancak yayın devi, pandeminin tek sebep olmadığını, altında yatan bir çok neden olduğunu düşünüyor.

Şirket, Disney+ ve Prime Video gibi çevrimiçi hizmetlerden daha sert rekabete işaret etti. Netflix hala mütevazı bir oranda pay kazanırken, “daha hızlı” büyümek istiyor. Firma ayrıca, hem kontrolü dışındaki teknoloji faktörleri hem de hesap paylaşımının bolluğu nedeniyle birçok abone kaybettiklerini düşünüyor. Netflix, 222 milyondan fazla ödeme yapan hane olduğunu, ancak bu hesapları paylaşan 100 milyondan fazla hane olduğunu söyledi.

Netflix

 

Rusya’da hizmeti durdurma kararı da Netflix’in büyümeden kayba dönmesine yardımcı oldu. 500.000 müşteri ekleyecekti, ancak sonunda Ukrayna’nın işgaline tepki olarak Rus üssünü düşürdükten sonra 700.000 müşteri kaybetti.

Şirket, işleri tersine çevirmek için birden fazla çaba gösterdi. Örneğin şimdi reklamlı ancak daha ucuz bir paket üzerine de çalışılıyor. Bu çabalar kısa vadede karşılığını vermeyebilir. Şirket , devam eden ikinci çeyrekte hala hafif bir büyüme (en fazla 1,5 milyon yeni üye) veya bir kayıp (2 milyona kadar) bekliyor. Bununla birlikte, platform, mobil oyunların ve küçük özellik eklemelerinin kendi başlarına yenilenen ilgiyi ateşlemek için yeterli olacağını düşünüyor.

Google ve Samsung akıllı lens pazarına liderlik edebilir