Hatırlayacağınız gibi geçtiğimiz haftalarda Netflix, kendisini ciddi bir finansal krizin altında kaldı. Orijinal içerik alanına girdiği günden beri kullanıcı sayısını sürekli artıran şirket, geçtiğimiz mali çeyrekte, yıllar sonra ilk kez kullanıcı kaybetti.

Şirketin büyüme hızındaki bu düşüşe bir de Disney+ ve HBO Max gibi güçlü rakiplerin bu pazara girmesi eklenince, yatırımcıların Netflix’e olan güveni azaldı. Bu da şirketin hisselerinin bir anda çökmesine sebep oldu. Şirketin hisseleri bugün bu yılın başında olduğunun yarısının bile altında.

Büyümesinin yavaşlaması ve artan rekabet sebebiyle kendisini bir anda finansal bir krizin içinde bulan şirket, bu zorlu süreci minimum zararla atlatabilmek için masrafları kısma yoluna gitti. Bu amaç doğrultusunda hazırlık aşamasındaki çeşitli film ve dizi projelerini rafa kaldıran şirket, aynı zamanda maliyetinin karşılığını vermeyen çok sayıda diziyi de iptal etme kararı aldı. Ancak şirketin kesintileri içeriklerle kısıtlı kalmadı. Şirket aynı zamanda bazı çalışanlarını işten çıkarmaya da başladı. Hatırlayacağınız gibi şirket son bir iki ay içinde birkaç kez işten çıkarma haberleriyle gündeme geldi. Bu işten çıkarma haberlerine bugün bir yenisi daha eklendi.

Netflix

 

Netflix sözcüsü bugün bir açıklama yayınlayarak 300 kişiyi daha işten çıkardıklarını açıkladı. Hatırlayacağınız gibi şirket mayıs ayında da 150 kişiyi işten çıkarmıştı.

Şirket sözcüsü yaptığı açıklamada, yatırım yapmaya devam ettiklerini, fakat yavaşlayan gelir büyüme hızına ayak uydurabilmeleri için bu işten çıkarmaları yapmaları gerektiğini söyledi. Bu çalışanlara hizmetleri için teşekkür eden şirket sözcüsü, bu süreçte onlara ellerinden gelen desteği vermeye çalışacaklarını belirtti.

Apple AR gözlüğü 2024’te çıkabilir