Netflix 150 çalışanını işten çıkardı

Yayın tarihi: 18 Mayıs 2022 Çarşamba 9:58 am - Güncelleme: 18 Mayıs 2022 Çarşamba 10:00 am

Netflix, 10 yıl içinde ilk kez abone kaybettiğini açıklamasında sadece 1 ay sonra yaklaşık 150 çalışanını işten çıkardı.

Film ve dizi platformu Netflix, 10 yıllık tarihinde ilk kez abone kaybı yaşadığını açıklamıştı. Şirket bu kez de 150’ye yakın işçinin işten çıkarıldığını açıkladı.

Sputnik’in haberine göre  işten çıkarmaların Kaliforniya’daki ofiste gerçekleştiğini duyuran Netflix, gerekçeyi “şirket gelirindeki düşüş” olarak açıkladı.

Bir Netflix temsilcisi dün CNBC’ye verdiği demeçte, “Gelirlerimizin düşüşü ve yavaşlayan büyümemiz, maliyet artışını da düşürmek zorunda olduğumuz anlamına geliyor” dedi.

Yetkili “Ne yazık ki bugün çoğu ABD merkezli yaklaşık 150 çalışanı işten çıkarmak zorunda kalıyoruz. Bu değişiklikler, bireysel performanstan çok iş gereksinimleri tarafından yönlendiriliyor, bu da durumu oldukça zorlaştırıyor. Çünkü hiçbirimiz böyle harika iş arkadaşlarına veda etmek istemiyoruz. Bu çok zor geçiş sürecinde onları desteklemek için çok çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Firmanın hangi departmanlarında iş kayıplarının görüleceği açıklanmasa da Los Angeles Times; insan kaynakları, iletişim ve içerik bölümlerinin etkilendiğini aktardı.

Netflix, 2022’nin ilk üç ayında 200 bin abone kaybettiğini açıklamış ve önümüzdeki çeyrekte 2 milyon üyeliğin daha sonlandırılacağını öngördüğünü belirtmişti.

Netflix’e ‘abone düşüşünü sakladın’ davası

Netflix canlı yayın özelliği üzerinde çalışıyor