ABD polisinden Netanyahu’yu protesto eden göstericilere sert müdahale

Yayın tarihi: 24 Temmuz 2024 Çarşamba 9:22 pm - Güncelleme: 25 Temmuz 2024 Perşembe 12:14 am

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu‘nun, ABD Kongresi’nde konuşma yapacağı sıralarda başkent sokaklarını dolduran binlerce Filistin destekçisi protestolar düzenledi. Protestolarda polisin sert müdahalesi de görüldü.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD Kongresi’nde konuşma yapmak için başkent Washington’a gitti. Başkent sokaklarını dolduran binlerce Filistin destekçisiyse Netanyahu’yu protesto etti. Ayrıca Netanyahu’ya tepkilerini ortaya koymak isteyen Filistin destekçisi göstericiler, Netanyahu’nun kaldığı otelin çevresinde ve içinde çeşitli protestolar düzenledi.

İsrail Başbakanı Netanyahu’nun Gazze politikasına tepkilerini ortaya koymak üzere toplanan binlerce kişi, Washington’da Beyaz Saray ile Kongre arasındaki ana güzergah olan Pennsylvania Caddesi’ni trafiğe kapattı. Amerikalı Müslümanlar ve Filistinliler kadar Netanyahu’nun politikalarına karşı çıkan çok sayıda Yahudi sivil toplum örgütü ile insan hakları aktivistleri de İsrail Başbakanı’nı protesto için bir araya geldi.

“SOYKIRIMCI BİBİ” SLOGANLARI

Ellerinde “Gazze’de hemen ateşkes”, “Soykırımcı Bibi”, “Soykırımcı Biden”, “Özgür Filistin” ve benzeri yazıları içeren pankartlar taşıyan göstericiler, sık sık Netanyahu aleyhinde slogan attı.

Polis ile göstericiler arasında zaman zaman arbede yaşanırken çok sayıda gösterici polis tarafından gözaltına alındı.

KALDIĞI OTELİN ÖNÜNDE DE PROTESTO DÜZENLENDİ

Netanyahu, kaldığı otelde dün akşam ve gece saatlerinde protestolara maruz kaldı. Netanyahu’nun kaldığı Watergate Oteli’nin çevresinde akşam saatlerinde bir araya gelen Filistin destekçisi göstericiler, ellerinde pankartlar ve attıkları sloganlarla Gazze’de acil ateşkes çağrısında bulundu.

Netanyahu ve ABD Başkanı Joe Biden aleyhinde “soykırımcı” şeklinde sloganlar atan göstericiler, uzun süre otelin önünden ayrılmadı.

ABD Kongresi’nde “Özgür Filistin” sloganları! Yahudiler Netanyahu’yu protesto etti

Netanyahu, ABD Kongresi

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun, ABD Kongresi’nde konuşma yapacağı sıralarda başkent sokaklarını dolduran binlerce Filistin destekçisi protestolar düzenledi.

Kaynak: AA