Nergis Demirkaya yanıtladı: Meclise polis girebilir mi?

Yayın tarihi: 19 Mart 2021 Cuma 3:49 pm - Güncelleme: 19 Mart 2021 Cuma 3:49 pm

Gün Ortası programına bağlanan gazeteci Nergis Demirkaya, HDP’ye yönelik kapatılma davasına ilişkin “AKP’de konuştuğum yöneticiler de kapanmanın Türkiye’ye herhangi bir fayda sağlamayacağı tanısındalar.” dedi. Demirkaya ayrıca polisin meclise girip giremeyeceğine meclis başkanının karar vereceğini söyledi.

Gazeteci Nergis Demirkaya, Begümhan Aydoğan’ın sunduğu Gün Ortası programına bağlanarak HDP’ye yönelik kapatılma davasına ilişkin konuştu. HDP’nin aynı siyasi çizgideki 11. parti olduğunu hatırlatan Demirkaya, “HDP’nin oylarının bu kapatma davası üzerine arttığı bir gerçektir.” dedi.

Sürecin öne çıkan hukukçular ile yürütüleceğini belirten Demirkaya, şunları söyledi:

“A – B – C planları yapmaya devam ediyorlar. Herhangi bir yakın zamanda yakın bir seçime biz yine hazır olacağız şeklinde açıklamalarda bulundular. Bir iddianame hazırlandı; AKP’de konuştuğum yöneticiler de kapanmanın Türkiye’ye herhangi bir fayda sağlamayacağı tanısındalar.”

MHP’nin istediğini aldığını söyleyen Demirkaya, “Bu, kongre öncesi AKP’den MHP’ye hediyedir. ‘Zaten biz hazırdık’ diyorlar ‘Zaten biz siyasi parti olarak bu başvuruyu yapacaktık’. Dün Bahçeli de ‘Milletin yüreğine su serpildi’ dedi.” şeklinde konuştu.

MECLİSE POLİS GİREBİLİR Mİ?

HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun milletvekilliğinin düşürülmesine de ilişkin konuşan Demirkaya, şu ifadeleri kullandı:

“Milletvekilliği düşürülmüş bir siyasetçi var tutuklanmasıyla ilgili bir süreç gerçekleşebilir ama polis meclise girebilir mi? Bu anlamda meclis başkanı karar vericidir. Eğer girilirse meclis başkanlığı onay vermiş olacak. Gergerlioğlu, AYM kararı açıklanana kadar duracağını oturma eylemine devam edeceğini belirmişti adını da adalet nöbeti olarak koymuştu.”