Nergis Demirkaya: Erdoğan ve Bahçeli, Taliban konusunu yüz yüze konuştu

Yayın tarihi: 25 Ağustos 2021 Çarşamba 10:15 pm - Güncelleme: 25 Ağustos 2021 Çarşamba 10:15 pm

Evren Özalkuş’un sunduğu Türkiye’nin Geleceği programının bu haftaki konukları; Gazeteci- Tele1 Programcısı Mustafa Balbay, Gazeteci Mehmet Ocaktan, Gazeteci Nergis Demirkaya, Eski LDP Genel Başkanı Cem Toker ve İyi Parti Milletvekili Ahat Andican oldu. Demirkaya, Türk askerinin Afganistan’dan dönüşü değerlendirdi.

Demirkaya konuyla ilgili şunları söyledi:

“Biden- Erdoğan görüşmesinden bu yana bu konuları konuşuyoruz. Bu çekilmeyle birlikte böyle bir kaosla karşılaşılacağını herhalde kimse bilmiyordu. Cumhurbaşkanı her hafta başka bir liderle görüştü. Asıl belirleyici olan Taliban’ın açıklaması oldu. Dün itibarıyla çekilmeyle ilgili sürecin başladığına dair bir söylenti vardı. Bu konuda en sert açıklamalardan biri MHP liderinden gelmişti. MHP’nin çok net ifadeleri vardı” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ve MHP liderinin bu konuyu yüz yüze konuştuğunu düşündüğünü ifade eden Demirkaya, göçmen sorununun birkaç boyutu olduğunu belirterek sözlerine şöyle devam etti:

“Ekonomik zorluklar var. Sorunun onlar olduğu gibi, ırkçılık boyutuna giden durumlar da yaşandı. Suriye’deki göçte insanlar aileleri ile geldi. Ancak Afgan göçü bu şekilde gerçekleşmedi. Birden fazla aynı göç unsuru olarak görülmüyor. Birçok şey birleşince ki, Altındağ’ı bu açıdan önemli buluyorum. Bunun çok ağır ciddi toplumsal sonuçları var” dedi.