Ogün Samast’a yurt dışı çıkış yasağı

Yayın tarihi: 6 Aralık 2023 Çarşamba 10:15 am - Güncelleme: 6 Aralık 2023 Çarşamba 6:13 pm

Agos Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in katili Ogün Samast 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davada hakim karşısına çıktı. Hakkında yurt dışı çıkış yasağı kararı verilen Samast’ın ek savunma talebi kabul edildi, duruşma ertelendi.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayetinin tetikçisi Ogün Samast’ın “FETÖ silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek” suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası talebiyle açılan davada yargılanmasına bugün başlandı.

Bolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’ndan 15 Kasım tarihinde koşullu salıverilme kapsamında tahliye olan ve ardından izini kaybettiren Ogün Samast, “FETÖ silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek” suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası talebiyle hakkında açılan dava çerçevesinde saat 10.15’te İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlayan duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlanmak için Akçaabat Adliyesi’ne geldi.

Ogün Samast’ın Akçaabat Adliyesi’ne girişi

Samast´ın siyah şapka, siyah mont ve gözlük taktığı görüldü. 1. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada Samast’ın eşi Selma Şahin de hazır bulundu. Duruşma salonuna basın mensupları da alınırken, görüntü ve fotoğraf çekimine izin verilmedi.

YURT DIŞI ÇIKIŞ YASAĞI KARARI VERİLDİ

Duruşma salonuna saat 10.00’da giren Samast, 4 saat durduğu salonda iddianamenin bugün eline geçtiğini belirtip incelemek için süre istedi. Talebi kabul eden mahkeme başkanı, Samast’ın savunmasının bir sonraki duruşmada alınmasına karar verdi. Mahkeme heyeti ayrıca Samast hakkında yurt dışı çıkış yasağı kararı verdi. Yanıkömeroğlu’nun istifasıyla İYİ Parti’nin Meclis’teki sandalye sayısı 40’a düştü.

Eşi Selma Şahin ile Samast, ardından izin isteyerek duruşma salonundan çıktı. Samast, basın mensuplarının yoğun ilgisi üzerine “Müsaade edin arkadaşlar” diyerek adliye çıkışında otomobile binip ayrıldı.

NEDEN TUTUKLU YARGILANMIYOR?

Öte yandan aralarında TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın da olduğu çoğu gazeteci tutuklu yargılanırken, tetikçi katil Samast’ın tutuklu yargılanmaması dikkat çekti.

Hrant Dink’in katili Ogün Samast tahliye oldu

Kaynak: İHA