Nebati’nin ASSAM arşivinden: Tank paletin Katar’a satışı İslam birliği içinmiş!

Yayın tarihi: 18 Mayıs 2022 Çarşamba 4:33 pm - Güncelleme: 18 Mayıs 2022 Çarşamba 4:38 pm

SADAT Başkanı Melih Tanrıverdi’nin İslam Devleti Birliği hakkında TELE1’e yaptığı açıklamalar, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin 2019’daki konuşmasını akıllara getirdi. Tanrıverdi’nin de Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olduğu ASSAM’ın kongresinde konuşan Nebati’nin, Tank Palet fabrikasının Katar’a satılmasında söz konusu İslam birliği için olabileceğini söylediği ortaya çıktı.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun iddiaları ile gündeme gelen SADAT’ın Yönetim Kurulu Başkanı Melih Tanrıverdi, dün TELE1’e yaptığı açıklamasında “ASSAM bir sivil toplum kuruluşu. Ve İslam Devletler Birliği önerisi var. İslam ülkeleri Avrupa Birliği benzeri bir birlik oluştururlarsa bunun başkenti Türkiye’de olsun istemez misiniz? İslam ülkeleri bir birlik oluştursunlar diyorum. Bundan niye rahatsız oluyorsunuz? AB benzeri bir birlik oluştursunlar diyorum, AB Başkanı da oradan oraya geziyor bu hilafet mi sizce?” ifadelerini kullanmıştı.

SADAT’tan TELE1’e özel açıklamalar: Sedat Peker SADAT’tan neden randevu istedi?

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin 2019 yılına ait bir konuşmasında adeta Tanrıverdi’nin sözlerini tekrarladığı görüldü. O dönem Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı olarak görev yapan Nebati’nin konuşmasında yer alan ifadeler şu şekilde:

“İslam dünyası, son birkaç yüzyıldır yaşadığı büyük travmaların neticesinde kendisini yalnız hissediyor. Kendisini mazlum görüyor. Çıkış yolu belli. İnşallah bu çıkış yolunun önderleri olarak İslam ümmetinin önünü açmış olacağız. İslam ülkeleri arasında bir merkez olmak açısında Türkiye önder bir ülke. Türkiye, Recep Tayyip Erdoğan ile hem Türkiye hem de İslam ümmeti içerisinde liderliğini pekiştiren bir ülke oldu”

TANK PALET FABRİKALARININ KATAR’A SATIŞI İSLAM BİRLİĞİ İÇİNMİŞ!

Tank Palet fabrikasının Katar’a satılması ile ilgili de konuşan Bakan Nebati’nin “Türkiye güçlendikçe Tank Palet Fabrikası’nda olduğu gibi Katar’la işbirliği yapıyor. İslam ülkeleri içerisinde tam bu birliğe uygun bir şekilde hareket ediyor” dediği görüldü.

SADAT’tan TELE1’e özel açıklamalar: Sedat Peker SADAT’tan neden randevu istedi?