Nefes borusuna fasulye kaçan çocuk ömür boyu yatağa bağlı kalacak

Yayın tarihi: 10 Ağustos 2020 Pazartesi 8:48 am - Güncelleme: 10 Ağustos 2020 Pazartesi 8:48 am

Hakkari’dee, ağzına attığı fasulye taneleri nefes borusuna kaçan 2,5 yaşındaki Heval Temeş, 2 aydır yaşam mücadelesi veriyor. Anne Şahide Temeş, doktorların, nefes borusundaki fasulye taneleri çıkartılan oğlunun, ömür boyu yatağa bağlı kalacağını ve konuşamayacağını söylediğini belirtti.

Sümbül Mahallesi’nde yaşayan İsa ve Şadiye çiftinin çocukları Heval, 18 Haziran’da evlerinin mutfağında eline getirdiği fasulye tanelerini ağzına attı. Minik Heval’in öksürüp nefes alamaması üzerine ailesi çocuklarını Hakkari Devlet Hastanesi’ne kaldırdı.

Burada yapılan ilk müdahalenin ardından Heval, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Dursun Odabaşı Tıp Merkezi’ne sevk edildi. Hastanede fasulye taneleri çıkartılan Heval Temeş, daha sonra çocuk yoğun bakım servisine alındı. 2 aydır cihaza bağlı yaşam mücadelesi veren minik Heval’in beynine oksijen gitmediği için konuşamayacağı ve ömür boyu yatağa mahkum kalacağı belirtiliyor.

‘ÖMÜR BOYU YATAĞA BAĞLI KALACAK’

Anne Şahide Temeş, “Evdeyken 18 Haziran günü çocuğumun nefes borusuna fasulye kaçtı. Hakkari Devlet Hastanesine götürdük. Oradan da Van YYÜ Dursun Odabaşı Tıp Merkezi’ne sevk edildi. Doktorlar, bize ‘Çocuğunuz ömür boyu yatalak kalacak’ dediler. Çocuğumun eski sağlığına kavuşması için iyi bir tedavi gerekiyor. Bu konuda yetkililerden ve hayırseverlerden destek bekliyoruz. Çocuğumun nefes borusundaki kuru fasulye taneleri çıkarıldı. Allah razı olsun buradaki doktorlar çok ilgileniyorlar. Çocuğum iyi olsun diye çabalıyorum, ama benim çabam de yetmiyor. Bu konuda destek bekliyoruz. Beynine oksijen gitmediği için konuşamıyor. Mama veriyorum, bazen kusuyor, bazen yiyemiyor. Büyük ve küçük abdestini yapamıyor. Elimden bir şey gelmiyor. Elim bağlı bir şekilde bekliyorum” dedi.