Neden Harun değil de Volkan? İşte Ersun Yanal’ın tercih sebebi…

Yayın tarihi: 11 Mart 2019 Pazartesi 10:28 am - Güncelleme: 11 Mart 2019 Pazartesi 10:30 am

Volkan Demirel’e Ersun Yanal sahip çıkarken, Harun’un neden tercih edilmediği de ortaya çıktı. 

Medipol Başakşehir’in ilk golünde yaptığı bireysel hatayla Fenerbahçe’de hedef isim haline gelen Volkan Demirel’e Ersun Yanal sahip çıkarken, Harun’un neden tercih edilmediği de ortaya çıktı.

Son dönemde ciddi eleştiriler alan tecrübeli file bekçisi, Medipol Başakşehir’in ilk golünde topu uzaklaştıramaması sebebiyle eleştirilerin hedefi haline geldi.

Ancak teknik direktör Ersun Yanal, genel görüşün aksine farklı bir fikre sahip. Maçın ardından kendisine “Volkan Demirel, özellikle sosyal medyada yoğun eleştiriler alıyor” diyen bir yetkiliye, “Bu sonucu tek kişiye yıkamayız” cevabını verdi.

Yanal, maçın kaybedilmesinde ana unsur olarak Volkan’ı değil tüm takımı hatalı görüyor.

Bu ifadesi ile bir anlamda benzer şekilde Eljif ve Tolgay gibi yoğun eleştiri alan isimlerin de tek başlarına sorumlu olamayacağının altını çizdi. Teknik heyetin temel düşüncesi, takım oyununun önemli olduğu yönünde. Bu yüzden öncelikle takımın doğru, etkili oynaması gerekiyor. Bu gerçekleştikten sonra bireysel performanslara daha dikkatli şekilde odaklanmanın daha doğru olduğu ifade ediliyor.

Ayrıca teknik heyette Volkan Demirel ile yedek kaleci Harun’un performansları arasında büyük bir farkın olmadığı fikri de hakim.

İki kalecinin eleştirildiği farklı konular ve pozisyonlar var. Ancak Volkan’ın; takım kaptanı olması, tecrübesi, saha içindeki arkadaşlarına sözünü dinletmesi gibi detaylar öne çıktığı için ilk 11’de o görev yapıyor. Özellikle takımın yaşadığı sıkıntılı tabloda futbolcunun liderlik özelliklerine ihtiyaç duyuluyor.

Kaynak: Milliyet