Neçirvan Barzani, Erdoğan’la görüşecek

Yayın tarihi: 4 Eylül 2020 Cuma 9:26 am - Güncelleme: 4 Eylül 2020 Cuma 11:39 am

Resmi temaslarda bulunmak üzerine bugün Ankara’ya gelecek olan Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (İKBY) Başkanı Neçirvan Barzani, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüşecek.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Neçirvan Barzani’nin bugün öğleden sonra saat 14:00’da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşeceği açıklandı.

IKBY Başkanı Neçirvan Barzani resmi temaslarda bulunmak üzere bu sabah Ankara’ya geldi. Barzani ilk olarak Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşecek. Görüşmelerin ardından Başkan Barzani ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan saat 14.00’da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde bir araya gelecek.

Barzani’nin, Ankara ziyaretinde ilk olarak Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile kahvaltıda bir araya gelmesi bekleniyor. Ziyarette Barzani’ye, IKBY Başkanlık Divanı Başkanı Fevzi Hariri, IKBY Başkanlık Ofisi Müdürü Kerim Şengali, IKBY Dışilişkiler Ofisi Sorumlusu Sefin Dizayi ve IKBY Başkanlığı Yüksek Danışmanı Felah Mustafa da eşlik edecek.

Öte yandan Neçirvan Barzani, geçtiğimiz günlerde Bağdat’ta Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile görüşmüştü.