Necdet Saraç’tan çok konuşulacak açıklama: Peker 9. videoda…

Yayın tarihi: 2 Haziran 2021 Çarşamba 12:00 pm - Güncelleme: 2 Haziran 2021 Çarşamba 12:00 pm

Zeynel Lüle’nin sunduğu Gerçeğin İzinde’nin bugünkü konuğu, gazeteci Necdet Saraç oldu. Programda, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dün çıkmış olduğu televizyon programı hakkında konuşuldu. Saraç, şunları söyledi:

” ‘Bay Kemal’ kavramı, ‘Bay Meral’e döndü. Bu yaklaşımın sorun olduğu yerde bunun terk edilmesi gerekiyor. Erdoğan’ın şunu görmesi lazım; Rakamlar ve gelişmeler kendisini yalanlıyor. Konuştukça döviz değişti, arttı. “Faizi düşürmemiz gerekir” derken döviz arttı. Kamuoyunda büyük bir güvensizlik var. Erdoğan uzun zamandır inandırıcılığını kaybetti. TRT’nin çerçevesi de belli. Gazetecilerin soru sormaya cesaret edemediği bir ortamda bu tarz durumlar normal” dedi.

Ses yükselmediği sürece bu algıların yıkılmasının zor olacağını ifade eden Saraç, iki şeyin yapılması gerektiğini belirtti:

“Mevcut siyasi partilerin tümünün ortak bir resim vermesi lazım. Yelpazenin neresinde olduğunuz önemli değil, yeter ki ortak resim olsun. Bu iddialar bizim yıllardır söylediğimiz iddialardı. Meclis bu işin üzerine gitmek istemiyor çünkü AKP ve MHP çoğunluğu var” dedi.