Nebulus: Android ve Windows bir arada

Yayın tarihi: 24 Şubat 2020 Pazartesi 9:26 am - Güncelleme: 24 Şubat 2020 Pazartesi 9:26 am

Android ve Windows işletim sistemiyle çalışan Nebulus adlı telefon ile tanışın. Snapdragon 845 yongasını kullanan bu telefon, kısa bir süre sonra ön siparişe açılacak.

Nebulus: Android ve Windows bir arada Microsoft, pek çok kez, Windows işletim sistemini akıllı telefonlarda denemeye çalıştı. Fakat Microsoft’un bu girişimleri, pek bir sonuca gelemedi. Hem uygulama sayısının istenilen düzeyde olmaması hem de tüketicilerin Windows’tan ziyade iOS ve Android platformuna yönelmeleri, şirketi gerçekten çok zor bir durumda bırakmıştı.

Emperion isimli bir şirket tarafından geliştirilen ve Nebulus olarak isimlendirilen bu akıllı telefon, Windows 10 işletim sistemini kullanabiliyor. Nebulus sadece bunu değil, aynı zamanda Android de çalıştırabiliyor.

Biraz kafa karıştıran Nebulus ile ilgili şaşıracağınız birçok detay var. Öyle ki bu telefon, ARM mimari üzerine kurulmuş modern bir cihaz ve Android uygulamalarını Windows üzerinden başlatmıyor. Geliştirici ekip, her iki işletim sistemini aynı anda kullanabileceğiniz yeni bir donanım tercih ediyor. Bu sayede, Windows 10’un telefonlar için geliştirilmiş bir uygulamasının olmaması, tüketiciler için herhangi bir problem taşımıyor.

Emperion tarafından geliştirilen Nebulus, 6.19 inç büyüklüğünde bir ekranla biliniyor. Ayrıca arkada, 2 adet 13 MP çözünürlüğünde kamera bulunduruyor. Cihaz ekranının önünde 10.5 MP çözünürlüğünde bir kamera yer alıyor. Snapdragon 845 işlemciden güç alan cihaz, 128 GB depolama alanıyla da dikkat çekiyor. Ayrıca 6.000 mAh bataryası da son derece önemli.

TP-Link Tapo P100Mini Akıllı Wi-Fi Soket ile evinize ‘akıl’ katın!