Nebati’ye göre kur ve faiz gündemden çıkmış

Yayın tarihi: 6 Nisan 2022 Çarşamba 12:14 am - Güncelleme: 6 Nisan 2022 Çarşamba 12:14 am

AKP iktidarının ‘ekonomi politikası’ ülkedeki ekonomik kriz günden güne derinleşiyor. Türk Lirası’nın döviz karşısındaki tarihi değer kaybı nedeniyle teknolojiden akaryakıta her şey zamlanırken Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, döviz kurlarının ve faizin gündemden çıktığını iddia etti.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’ye ‘konuşma yasağı’ getirdiği iddia edilmişti. Bakan Nebati, dün (4 Nisan) sessizliğini bozarak, KDV indirimine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bakan Nebati, bugün de (5 Nisan) Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneğinin (MÜSİAD) geleneksel Ankara İftar Programı’nda konuştu. Nebati, “Kur stabil olduysa faiz de gündemden çıktıysa, enflasyonu da er ya da geç birlikte alaşağı edeceğiz.” dedi.

KKM İLE ÖNGÖRÜLEBİLİRLİK ARTTI

Nebati, 20 Aralık 2021’de Kur Korumalı Mevduat ve Katılım Hesabı (KKM) gibi yenilikçi enstrümanların devreye alındığını belirterek iş ve yatırım ortamında öngörülebilirliği artırdıklarını iddia etti.

Her geçen gün ithal ürünler kur  ve enflasyon sebebiyle zamlanırken Bakan Nebati, döviz kurlarında serbest piyasa koşulları içerisinde istikrarın sağlandığını öne sürerek, kur-faiz sarmalından çıkıldığını söyledi.

KUR VE FAİZ GÜNDEMDEN ÇIKTI

Yabancı yatırımcıları ‘tevşik’ için bürokrasiyi alaşağı edeceklerini söyleyen Nebati, yeni alaşağı hedefini açıkladı. Bakan Nebati, “Kur stabil olduysa faiz de gündemden çıktıysa, enflasyonu da er ya da geç birlikte alaşağı edeceğiz” dedi.

Bakan Nebati, şöyle devam etti:

“Kur stabil olduysa faiz de gündemden çıktıysa, enflasyonu da er ya da geç birlikte alaşağı edeceğiz. Atmış olduğumuz bu adımlara rağmen beklentilerdeki bozulmanın etkisi ile oluşan enflasyon ataletini alternatif yatırım araçları gibi enstrümanları geliştirerek kıracağız. Yıl sonunda enflasyonun makul bir seviyeye indiğini ve bu inişin devam ettiğini göreceğiz. GES ve sulama kanalları yatırımları gibi tarımsal üretimi artırmaya yönelik atacağımız adımlar ile tarım ürünlerinin daha uygun fiyatlardan piyasaya sunulmasını sağlarken aynı zamanda yeni atacağımız adımlarla da ülke ekonomisine katkı sağlamaya devam edeceğiz. Birilerinin karamsarlığına, birilerinin umutsuzluk aşılamasına rağmen biz umutla bakıyoruz geleceğe ve Türkiye’nin 21. yüzyılın en önemli aktörlerinden biri olacağını gören büyük bir camiasınız. Bu camia aynı zamanda Türkiye’deki büyük sessiz çoğunluğun sesi. Bu işlerin zorlukların üstesinden hep beraber geleceğiz.”

 

Gelecek Partisi’nden Nureddin Nebati videosu