Nebati’nin enflasyona yeni ‘çözüm’ü: Cesur adımlar

Yayın tarihi: 12 Mayıs 2022 Perşembe 2:53 pm - Güncelleme: 12 Mayıs 2022 Perşembe 2:53 pm

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati firmaların ‘fiyat politikalarında cesur adımlar atacağını’ söyledi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) resmi enflasyonu yüzde 61.14 olarak açıklamıştı. Bağımsız ekonomistlere göre ise bu oran daha yüksek.

Nebati 14 Ocak’ta ABD’li haber ajansı Bloomberg’e verdiği röportajda enflasyonun ocakta pik yapıp ardından düşüşe geçeceğini söylemişti. Ancak bu tarihten itibaren Nebati nisan, mayıs, yaz ayları ve yıl sonunu işaret eden yeni tahminler yapsa da ‘hesap tutmuyor.’

Dolar/TL’nin 15 barajını aşmasıyla bir öngörüsü daha tutmayan Nebati ‘enflasyonla mücadelede birlikten berekete’ programı çerçevesinde İstanbul’da sektör temsilcileriyle bir araya geldi.

Nebati toplantı sonrası Twitter’da şunları yazdı: “Politikalarımızın merkezine aldığımız, en temel önceliğimiz olan enflasyonla mücadele kapsamında gıda sektöründe faaliyet gösteren yem, kırmızı et, beyaz et ve yumurta üreticisi firmaların temsilcileriyle bir araya gelerek yapıcı ve verimli bir görüşme gerçekleştirdik. Vatandaşlarımıza rahat bir nefes aldırmak amacıyla uyguladığımız KDV indirimlerine ek olarak firmalarımızın da fiyat politikalarında cesur adımlar atması konusunda mutabık kaldık. Fiyatlardaki dalgalanmaların önüne geçmek ve istikrara kavuşmasını sağlamak için hep birlikte var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.”

Merkez Bankası’na göre enflasyon yıl sonunda düşecek

Kavcıoğlu’ndan 500 TL’lik banknot açıklaması