Nebati’den bir “epistemolojik kopuş” açıklaması daha!

Yayın tarihi: 7 Ekim 2022 Cuma 3:58 pm - Güncelleme: 7 Ekim 2022 Cuma 4:09 pm

AKP Grup Toplantısı'nda basın mensuplarının 'Epistemolojik kopul' sözlerini sorması üzerine aynı sözleri tekrarlayaman Nureddin Nebati, gelen eleştirilere 'Nöorologlara gitsinler' diyerek cevap verdi. Uludağ Ekonomi Zirvesi’ne katılan Nureddin Nebati bu sefer sözlerini 'Akademi dünyası açısından bir kazanım' olarak yorumladı. Nebati şunları dile getirdi:

"İstanbul'da 'Ekonomik Dönüşüm Zirvesi'nde dünyanın dört bir yanından saygın akademisyenine bir araya geldik. Kavramların tartışıldığı, konuşulduğu ve özellikle iktisat literatüründe tartışılması sıradan olan sözcüklerin, terimlerin, kavramların gündelik hayatta da tartışılıyor olması aslında akademi dünyası açısından da bir kazanımdır diye düşünüyorum."

NEBATİ NE DEMİŞTİ?

Nebati, 29 Eylül'de ‘Ekonomik Dönüşüm Zirvesi ve Yeni Paradigmalar Zirvesi’nde yaptığı açılış konuşmasında şunları söylemişti:

“Neo klasik ekonomi düşüncesinden epistemolojik bir kopuşu temsil eden heteredoks yaklaşım günümüzde giderek ön plana çıkan davranışsal ekonomi ve nöro ekonomi ile daha fazla önem kazanmaktadır. Amerika İngiltere İtalya ve Almanya aşta olmak üzere heteredoks literatürü olduğunu biliyoruz. Kitaplar yazılıyor”" />

Epistemolojik kopuş sözlerini tekrarlayan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, konuyla ilgili bir açıklama daha yaparak, “İktisat literatüründe tartışılması sıradan olan sözcüklerin, gündelik hayatta da tartışılıyor olması aslında akademi dünyası açısından da bir kazanımdır” dedi. 

AKP Grup Toplantısı’nda basın mensuplarının ‘Epistemolojik kopuş’ sözlerini sorması üzerine aynı sözleri tekrarlayamayan Nureddin Nebati, gelen eleştirilere ‘Nörologlara gitsinler’ diyerek cevap verdi. Uludağ Ekonomi Zirvesi’ne katılan Nureddin Nebati bu sefer sözlerini ‘Akademi dünyası açısından bir kazanım’ olarak yorumladı. Nebati şunları dile getirdi: 

Sözlerini tekrarlayamayan Nebati’den eleştirilere yanıt: Nörologlara gitsinler

“İstanbul’da ‘Ekonomik Dönüşüm Zirvesi’nde dünyanın dört bir yanından saygın akademisyenine bir araya geldik. Kavramların tartışıldığı, konuşulduğu ve özellikle iktisat literatüründe tartışılması sıradan olan sözcüklerin, terimlerin, kavramların gündelik hayatta da tartışılıyor olması aslında akademi dünyası açısından da bir kazanımdır diye düşünüyorum.”

NEBATİ NE DEMİŞTİ?

Nebati, 29 Eylül’de ‘Ekonomik Dönüşüm Zirvesi ve Yeni Paradigmalar Zirvesi’nde yaptığı açılış konuşmasında şunları söylemişti:

“Neo klasik ekonomi düşüncesinden epistemolojik bir kopuşu temsil eden heteredoks yaklaşım günümüzde giderek ön plana çıkan davranışsal ekonomi ve nöro ekonomi ile daha fazla önem kazanmaktadır. Amerika İngiltere İtalya ve Almanya aşta olmak üzere heteredoks literatürü olduğunu biliyoruz. Kitaplar yazılıyor”