Nebati’den ayçiçek yağı ve akaryakıt fiyatları açıklaması

Yayın tarihi: 15 Mart 2022 Salı 10:44 am - Güncelleme: 15 Mart 2022 Salı 10:49 am

Kur korumalı mevduatlarda son rakamları açıklayan Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, enflasyon ve akaryakıt fiyatlarıyla ilgili konuştu.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, İHA muhabirine gündeme dair açıklamalarda bulundu. Nebati, Kur Korumalı Mevduat hesaplarında yüzde 56’sı dövizden dönüşmek üzere 557 milyar lira biriktiğini açıkladı.

Gıda ve akaryakıt fiyatlarına da değinen Nebati, şunları söyledi: “Gıdada arz sıkıntısı yaşanmaması için devletin tüm kurumlarının gerekli tedbirleri aldık. Bu çerçevede, sermayesinin tamamı Hazineye ait olan TMO’nun yurt içi arz ve talep miktarının dengelenmesi ve fiyat artışlarının mümkün olduğunca engellenmesini teminen un ve yem regülasyonuna yönelik hububat ithalatı ile ayçiçek yağı ithalatı devam etmekte olup Bakanlığımızca Kuruluşa finansman desteği sağlanmaktadır. Yapılan haberler manipülasyondan ibarettir. Ülkemizin gıda anlamında stokları yeterli düzeydedir.

Ayçiçek yağı 36 ay taksitle internette satılmaya başlandı!

AKARYAKIT FİYATLARI

Ülke olarak maalesef petrol ürünlerinin yüzde 90’nın üzerinde bir kısmını ithal ederek karşılamaktayız. Bilindiği üzere, petrol alım satımında da fiyatlar en yakın erişilebilir dünya serbest piyasa koşullarına göre oluşmakta ve bu çerçevede EPDK tarafından fiyat izlemesi yapılmaktadır. Akaryakıt fiyatları uluslararası piyasalarda belirlenen petrol fiyatlarına göre şekillenmektedir. Ukrayna’daki gelişmelerin de etkisiyle petrol fiyatları yılbaşındaki 77 dolardan 130 dolar seviyelerine kadar yükselmiştir. Bu artış da kaçınılmaz olarak akaryakıt fiyatlarına yansımaktadır. Devlet olarak bu artışların kalıcı olmaması ve vatandaşlarımıza mümkün olduğunca az yansıması için gerekli tedbirleri almaktayız.”

EPDK’da akaryakıt zirvesi!