Nebati: Bu ülkede genç olmak, iş adamı, iş kadını olmak o kadar tatlı, o kadar güzel ki…

Yayın tarihi: 19 Mart 2022 Cumartesi 2:45 pm - Güncelleme: 19 Mart 2022 Cumartesi 3:10 pm

Enflasyonla mücadele için KDV’de sadeleştirme çalışmalarının sürdüğünü belirten Nebati, “Yurt dışına ülkemizi şikayet için gitmiyoruz” dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, TÜGİK İş Zirvesi Programı’nda konuştu. Enflasyonla mücadele kapsamında gıdada KDV’nin yüzde 1’e indirildiğini hatırlatan Nebati, “KDV’de sadeleştirme çalışmalarımız sürüyor” diye konuştu.

Yabancı yatırımcılara seslenirken kullandığı “Bir problem mi yaşadınız? Rahat olun. Bize hemen ulaşırsınız. Bürokrasiyi alaşağı ederiz, arkamızda Cumhurbaşkanımız var rahat olun. Mevzuatı da değiştiririz” sözleri gündem olan Nebati, daha sonra yurt dışı ziyaretlerine değindi, “Ülkemizi şikayet için gitmiyoruz” ifadelerini kullandı.

Nebati: Arkamızda Cumhurbaşkanı var bürokrasiyi alaşağı ederiz

 

‘HİSSEDİYORSUNUZ’

Nebati’nin açıklamaları şöyle:

Londra’dan geldik, öncesinde MİPİM’deydik. Çok sevgili Bakanımız Murat Kurum ile birlikte yer aldık. Türkiye tam bir ilgi alanı. Birinci sırada Türkiye. Bunu hissediyorsunuz. Hissettiriyorlar. Fuarın gözde ülkelerinden biriydi. Türkiye yine öncü ülke konumunda önemli bir paydaş olmuştur. Sonra Londra’ya geçtik. Alnımız açık bir şekilde gittiğimiz yere gidiyoruz. Ulusal çıkarlarımız doğrultusunda mesajlar veriyor. Yatırım için de her türlü engelin kaldırılmasında ön ayak oluyoruz.

Ülkemizi yurtdışında şikayet etmek için değil, bu ülkeye yatırım yapmaya gelin, bu ülkeye temel insan haklarına öncelik veren özgürlüklerden taviz vermeyen ülke olarak gidin. Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın liderliğinde gidiyoruz. Bu şekilde diplomasi forumunun bize verdiği özgüvenle gidiyoruz. Merak etmeyin bu ülke güçlü bir ülke ve bu ülkeye inanıyorlar, güveniyorlar. Şeffaf, açık sözlü, inançlı ve kararlıyız. Sorunlarımızın üstesinden gelecek enstrümanları kullanabileceğimizi bilerek gidiyoruz.

‘FARKINDAYIZ, GİZLEMİYORUZ’ 

Birilerinin bir şeyler söylemesi, karamsarlık yayması sizi hiç rahatsız etmesin. Temkinli iyimserlik… Biz yolumuza devam edeceğiz. Varsın birileri farklı düşünsün korksun. Böyle bir ülkenin getirdiği özgüvenle devam ediyoruz. 250 milyar dolar ihracat hedefini aşacağız. Zorlukların üstesinden geleceğiz. Petrol fiyatları yükseldi, farkındayız, enflasyonu olumsuz etkiliyor, farkındayız… Bunları gizlemiyoruz. Ama mücadelemizden geri adım atmıyoruz. Enflasyonla da mücadele ediyoruz. İş üreterek yolumuza devam ediyoruz.

Türkiye ve dünyaya özgün olarak sunduğumuz KKM ile kur ataklarına karşı tedirginlikleri gideriyoruz. Yanı başınızda savaş olacak kur öngörülmez olurdu, Fed açıklama yapacak kur öngörülemez olurdu. Son zamanlarda yaşadıklarımız kurun stabil olduğunu görüyoruz. Ekonominin geneline yayılan olumlu etkisini görüyoruz. Milli para birimimize lütfen güvenin. Bitti. Risklerin bertaraf edildiği, iyileştirildiği ve geleceğe güvenle bakan Türkiye’de olduğumuzu unutmayınız.

‘KDV’DE SADELEŞTİRME ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR’

Artık çeyrek hesap hizmeti enflasyon adımlarıyla eşgüdümlü çalışıyor. Gıda komitesi, finansal istikrar komitesiyle bu adımları atmaya devam ediyoruz. Enflasyona karşı temel gıda ürünlerinde KDV’yi düşürdük, elektrik KDV’sini 18’den 8’e düşürdük. Kademeleri geçişleri sağlamaya çalıştık yönetiyoruz. Adımları sıkı bir şekilde atmaya devam ediyoruz.  KDV’de sadeleştirme çalışmalarımız sürüyor.

‘MÜJDENİN AYRINTILARINI URFA’DA AÇIKLAYACAĞIZ’

Cumhurbaşkanımız 2 müjde açıkladı. Bir GES yatırımlarını tarımsal üretim yapan çiftçilerimize kaynaklar sağladık. Pazartesi ayrıntıları Urfa’da açıklayacağız. Tamamı bitmiş göletlerin sularını kullanılır hale getirecek müjdeyi de Sayın Cumhurbaşkanımız açıkladı. 90 milyar liralık büyük yatırımın detaylarını Urfa’da paylaşacağız. Ayrıntılar pazartesi Urfa’da açıklamış olacağız. Ekonomi sadece rakam değil, beklentilerdir, umuttur, geleceği görebilmedir. Yaptığınız işe inanmak demektir. Sabah uyandığınız zaman iyi ki bu ülkede doğdum demek, işyerinde bugün ürettim geleceğe umutla bakıyorum demektir.

‘BU ÜLKEDE GENÇ OLMAK, İŞ ADAMI, İŞ KADINI OLMAK O KADAR GÜZEL Kİ…’

Bu ülkede genç olmak iş adamı, iş kadını olmak o kadar tatlı, güzel ki… Zorluklar pes etmek için değil ki ya! Biz zorluklara karşı pes edeceksek niye buradayız? Hayat denilen şey mücadele etmek demektir. Birilerinin olumsuz havalarıyla hareket etmek değil ya! Onlar aynaya baksın kendilerini yiyip bitirsinler. Biz aynaya baktığımızda heyecan, enerji, güç, iman, istikrar, bayrak, vatan, millet diyerek geliyoruz. 21. yüzyıl bizim yüzyılımız. İleride çocuklarımız 21. yüzyıl Türkiye’nin dendiğinde inanmayanlar vardı onlar bile kazandı diyecekler. Bu ülkenin kazancı inanmayanlara da karamsarlara da yeter o kadar güçlü…”