Nebati: Operasyon çekeceğimizi herkes bilsin

Yayın tarihi: 7 Mart 2022 Pazartesi 3:49 pm - Güncelleme: 7 Mart 2022 Pazartesi 5:50 pm

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Halkbank Üreten Kadınlar Yarışması Ödül Töreni’nde yaptığı konuşmada gündem olan yağ kuyrukları ile ilgili,”Temmuz ayına kadar yetecek ayçiçek yağı var.” dedi.

Bakan Nebati’nin açıklamaları şu şekilde:

“Dünyadaki gıda fiyatlarının yükselmesinden kaynaklı olarak yalan yanlış haberlerle, örneğin dünkü ayçiçek yağıyla ilgili kuyruklar ya da yokmuş gibi hareket etmeye sevk eden ‘Yağ stoku bitmiştir, alın’ diye yönlendirenler bu ülkeye sadece ve sadece ihanet ediyor. Türkiye’nin hiç hiçbir şey yapılmasa temmuz ayına kadar yetecek kadar yağ stoku bulunmaktadır.”

“OPERASYON ÇEKECEĞİMİZİ HERKES BİLSİN”

“Bunun altında kalırsınız Türkiye bir savaş ülkesi değil, tarım ülkesi. Böyle bir ülkede sanki yağ kuyruğu varmış gibi sanal, sonradan üretilmiş fotoğraflarla ya da bir indirim kampanyasındaki bir görüntüyü ‘Türkiye’de yağ bitmiştir, kuyruk vardır’ gibi bir takım ihanete varan söylemlerle destekleyenlerle bir iletişimimiz olacak, net olarak söylüyorum. Kimsenin Türkiye üzerinde oyun oynamasına izin vermeyiz. Yokluk, yoksulluk varmış gibi operasyon çekenlere karşı bizim de Bakanlık olarak operasyon çekeceğimizi herkes bilsin.

Elbette bir zorluk yaşıyoruz ama bu bizden kaynaklanan bir zorluk değil, dünyanın her yerinde bu yaşanıyor. ” dedi.

Vatandaşın sesi susturuluyor! RTÜK de ‘yağ fiyatı haberlerine’ işlem başlatacak

Yurttaşlar yağ için birbirleriyle yarıştı!