Nebati: Memur ve emekliye beklentinin çok üstünde artış yaptık

Yayın tarihi: 11 Ocak 2023 Çarşamba 11:16 am - Güncelleme: 11 Ocak 2023 Çarşamba 11:17 am

Memur ve emekliye beklenenin çok üstünde artış yaptıklarını söyleyen Bakan Nebati, “Her zorluktan sonra bir kolaylık vardır bu bizim inancımızdır, benim felsefemdir. Düz çizgi bir diye bir hayat yok.” dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Anadolu Ajansı’nın Editör Masası’na konu oldu. EYT ile milyonarlarca kişinin emeklilik hakkı kazanması ve KDV paketleri hazırlığının enflasyona etkisinin olumsuz olacağının belirtilmesi üzerine şunları sarf etti:

“Şimdi bakın her zorluktan sonra bir kolaylık vardır bu bizim inancımızdır, benim felsefemdir. Düz çizgi diye bir hayat yok. aile hayatınız da öyle işletme hayatı da öyle. Bazen kendinizi çok iyi hissedersiniz kurum olarak o gün müthiş bir haber yakalamışsınızdır. Haber yakalayan da yakalamayan da mutluluk vardır. Geçen üç yıl çok ağırdı dünya için. Türkiye, 2020 yılında bütün dünya küçülürken büyüyen bir ülke. bunlar hep öngörülebilirliğin kötü olduğu dönemde alınan kararlar. Alınan kararların büyük kısmı da vatandaşların beklentisi doğrultusunda karamsarlığa  gitmesine karışı yapıldı.

TİP’ten Nureddin Nebati’ye videolu yanıt

2021’de kur atakları, 2022’de savaşla emtia enerji fiyatların yükselmesi sorun olarak gözüktü. Biz geçen yılın ilk altı ayında doğalgaza elektriğe zam geliyor. yeni yıla girerken 2021’de elektrikten gaza kadar here şeyin fiyatı artmış, Benzin istasyonuna gidiyorsunuz fiyatlar arıyor, bakkala giriyorsunuz fiyat artmış markete giriyorsunuz fiyatlar yükselmiş. Böylesi bir ortamda yılın ikinci yarısında her şeyin topalladığı ve Kasım’da boynunu kırıldığı Aralık’ta belinin kırmasıyla her zorluktan sonra bir kolaylık vardırın bir tezahürüdür. Zorluklar içerisinde makro ekonomik tedbirlerin iyi alınması için gelişme oldu.

“MEMUR VE EMEKLİYE BEKLNENİN ÇOK ÜSTÜNDE BİR ARTIŞ YAPTIK”

EYT ile ilgili güçlü girdiysek son altı aydan tedbirler ile oldu memur ve emekli maaşlar üzerinde beklenenin çok üstende bir artış yaptıysak aldığımız tedbirlerle oldu. Bunların seçime yönelikten ziyade alınmış tedbirlerin kazanımların vatandaşlara aktarılması noktasında tezahürüdür başka bir şey değil. vatandaş enflasyon belası ile karşı karşıya kalmışken biz burayı alıp köşede mi tutacaktın. olan gücümüzü en sonuna kadar kendimizi zorlayarak vatandaşa dağıtımı konusunda bir süreçtir.