Nebati: En düşük emekli aylığı 5 bin 859 liraya çıkıyor

Yayın tarihi: 3 Ocak 2023 Salı 6:31 pm - Güncelleme: 3 Ocak 2023 Salı 6:31 pm

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin, emekli maaşlarına ilişkin yaptığı açıkladama, “Memur ve emeklilerin enflasyon karşısında ezilmeleri mümkün değil. Yapılan zam ile en düşük emekli aylığı 5 bin 859 TL’ye çıkıyor.” dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Bloomberg HT’nin programına konuk oldu. Programda ekonomik gelişmeleri değerlendiren Nebati, emekli maaşlarıyla ilgili, “Memur ve emeklilerin enflasyon karşısında ezilmeleri mümkün değil.” dedi.

Bakan Nebati’nin açıklamalarında öne çıkanlar şöyle:

“EN DÜŞÜK EMEKLİ AYLIĞI 5 BİN 859 TL”

“Memur ve emeklilerin maaşları yasayla yılda iki defa güncellenerek güvence altına alınmıştır. memur ve emeklilerin enflasyon karşısında ezilmeleri mümkün değil. Açıklanan yüzde 25’lik artış 6 aylık bir artış. Haziran’da artışlar tekrar güncellenecek. Yapılan zam ile en düşük emekli aylığı 5 bin 859 TL’ye çıkıyor.”

CHP’nin emekli maaşları yükseltilsin talebi AKP ve MHP oylarıyla reddedildi

NEBATİ’DEN MARKETLERE ÇAĞRI

“Buradan bir çağrım var. Gelmeden birkaç patronla görüştüm. Bazı firmalar da başladılar. Fiyatların belli bir süre sabitleneceği noktasında bir çağrıda bulunuyorum. Her türlü katkıyı sunmaya hazırız. Bu çağrıya karşılık verenler de oldu.”

Memur ve emekliye zam belli oldu

“TÜİK’İ EL ÜSTÜNDE TUTMALIYIZ”

Kurumlarımıza haksızlık yapıyoruz. Onları el üstünde tutmalıyız. TÜİK 4 bin çalışanı ile her ay binlerce veri derliyor, tüm süreçler denetleniyor. TÜİK şeffaf bir kurum. TÜİK verilerine müdahale etme imkanı bulunmuyor. Diğer tarafta sayıları çift haneli olmayan birileri çıkıp enflasyon verisi açıklıyor. Bunu kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Bu tür rakamlarla hiç kimse kendi kafasına göre rakam açıklayamaz. Bugün bu rakamlara bakanlar seçimden sonra bu rakamları dikkate almazlar.”