Nebati çocukluk hikayeleriyle yabancı yatırımcıyı kaçırdı

Yayın tarihi: 17 Ocak 2022 Pazartesi 4:54 pm - Güncelleme: 17 Ocak 2022 Pazartesi 4:54 pm

İngiliz haber ajansı Reuters, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile ilgili analiz yayınladı. Analizde, Nebati’nin bir yöneticinin sorularından kaçındığı ve çocukluk anılarını anlattığı bilgisi yer aldı.

Reuters, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile ilgili analiz yayınladı. AKP’li bazı kaynakların görüşlerine yer verilen analizde, “Böylesine çalkantılı bir zamanda ekonomiyi yönetmek için Nebati yerine daha piyasa dostu bir figür seçebilirdi” ifadeleri kullanıldı.

“İKTİDAR KAYNAKLARI NEBATİ’DEN RAHATSIZ”

Orhan Coşkun and Ali Küçükgöçmen imzasıyla yayınlanan analizde Nebati’nin açıklamalarıyla piyasaları şaşırttığı belirtildi. Haberde, bazı iktidar kaynaklarının da Nebati ile ilgili endişe içinde oldukları aktarıldı. Reuters’ın ulaşmaya çalıştığı Nebati konu ile ilgili bir dönüş yapmadı. Maliye Bakanlığı Sözcüsü ise bakanın rolüyle ilgili sorulara yanıt vermedi. Cumhurbaşkanlığı da yorum talebine yanıt vermedi.

SORUDAN KAÇIP ÇOCUKLUK HİKAYELERİNİ ANLATTI

Ayrıca Nebati’nin bakan yardımcısı olarak çalıştığı dönemde onunla ilişkileri olan bir iş insanı, onu dışa dönük ve ekonomik eğitimi çok az olan bir “hikaye anlatıcısı” olarak tanımladı.

Analizde Nebati’nin bir soru üzerine çocukluk hikayelerini anlattığı ifade edildi.

Analizde şu aktarım yapıldı:

“Nebati bazen Albayrak’ın Türkiye’ye yatırım yapmak isteyen yabancı yöneticilerle görüşmelerinde yer alırdı. Bir keresinde Nebati, “bir yöneticinin sorgularından kaçındı ve bunun yerine çocukluğunun hikayelerini anlattı” diyen iş adamı, yöneticinin herhangi bir yatırım taahhüdünde bulunmadan ayrıldığını da sözlerine ekledi.”

TÜSİAD Başkanı, Nureddin Nebati ile görüşmesini anlattı