Nebati: 2020’den beri beş milyon istihdam sağladık yandık bittik diyenlere kapaktır

Yayın tarihi: 1 Temmuz 2022 Cuma 5:52 pm - Güncelleme: 1 Temmuz 2022 Cuma 5:53 pm

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, 2020 Nisan ayından 2022 Nisan ayına kadar beş milyon istihdamın gerçekleştiğini belirterek, “Bu bir rekordur. Neye göre rekordur bir de şom ağızlılara göre. Öleceğiz biteceğiz yandık bittik diyenlere kapaktır” dedi.

Hazine ve Maliye Bakanu Nureddin Nebati, Diyarbakır İş Dünyası Buluşması’nda konuştu. Nureddin Nebati, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’nun (BDDK) düzenlemesine ilişkin “BDDK düzenlemesinin amacı açık. Üretim yapın, istihdam oluşturun dövize yatırım yapmayın. BDDK çok açık şekilde ‘ticari kredi alıyorsanız bunu size üretken işlerde kullanmanız için veriyoruz.’ diyor” ifadelerini kullandı.  Nebati, BDDK kararıyla kredilerin dövize gitmeyeceğini ve yatırıma yöneleceğini iddia etti.

Enflasyonla mücadelede “kararlılık” vurgusu yapan Nebati, 2020’den beri 5 milyon istihdamı verisini paylaşarak ‘öldük biteceğiz yandık bittik’ diyenlere ‘kapak’ olduğunu söyledi:

Nebati’nin konuşmalarından öne çıkanlar şöyle:

“9 Temmuz 2021 tarihinde Cumhurbaşkanımız o günkü toplam değer 2,5 milyarı bulan açılışı burada gerçekleştirdi. Yüzlerce eseri Diyarbakır hizmetine Ak Parti iktidarımız taşıdı. Diyarbakır bugün ülkemizin en geniş tarım arazilerine sahiptir. Bizde bu bereketli topraklarda üretimin daha da artması için Diyarbakırlı çiftçilerimize destek vermeye devam ediyoruz.

Önemli bir ihracat üssü olmaya aday bir ilimiz. Daha çok potansiyeli olduğuna inanıyoruz. Sizlere iş çok düşüyor. Siz isteyeceksiniz biz zaten veriyoruz. Çok açık ve netiz. Ancak ihracatı, üretimi artıracak istihdam sağlayacak bütün üreticilerimiz için kapımız sonuna kadar açık.

“KAPAKTIR”

2002 yılında dış ticaret veren Diyarbakır, şu an dış ticaret fazlası veriyor. Buna bir ivme kazandıracağız. Diyarbakır’a en az 1 milyar dolarlık ihracat yapması yakışır.

2020 yılının Nisan ayına göre Türkiye beş milyon yeni istihadam sağladı. Beş milyon. Bu bir rekordur. Neye göre rekordur bir de şom ağızlılara göre. Öleceğiz biteceğiz yandık bittik diyenlere kapaktır. Beş milyon 2020 Nisan bu yılın nisan ayının gerçekleştirdiği rakam”

 

Vahit Kirişçi: Kadın erkek eşitliğinden söz etmek asla doğru değil