Nebati 15 gün sonra sessizliğini bozdu

Yayın tarihi: 4 Nisan 2022 Pazartesi 1:32 pm - Güncelleme: 4 Nisan 2022 Pazartesi 1:48 pm

‘AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşma yasağı getirdi’ denilen Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati enflasyon ve KDV indirimiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Bursa İş Dünyası Buluşması toplantısında gündeme dair açıklamalar yaptı. Nebati, kur korumalı mevduat büyüklüğünün 695 milyar TL’ye çıktığını belirtti. Nebati, “KDV indirimlerinin etiketlere yansıması sağlanacak” dedi.

Enflasyona da değinen Nebati şunları kaydetti: “Enflasyonu kalıcı olarak düşürmek ve fiyat istikrarını sağlamak için kararlı adımlar atmaktayız. KKM ve bununla sunulan finansal enstrümanlar ile döviz kurundaki oynaklığı kısa zamanda giderdik. KKM hesabı ile enflasyon üzerindeki kur baskısı azaldı. Döviz kurunda stabilizasyon en iyi şekilde yürüyor – Türkiye’de dolara ilişkin davranışın olduğunu hepimiz biliyoruz, önemli olan bu davranışın artık TL’ye güven duyulduğu, işlemlerin daha iyi ve uzun vadeli şekilde yapılabilmesi konusunda başarı sağlanmasıdır.

Çok tartışılacak iddia! Erdoğan, Nebati’ye konuşmayı yasakladı!

‘ENFLASYON YÜZDE 61, PROBLEM Mİ PROBLEM’

Enflasyon şu an yüzde 61. Problem mi, problem ama faiz kıskacından da çıkardık. Enflasyonun üzerinde faiz oranıyla işlem yapılmıyor, bankacılık sektöründe selektif kur politikaları ile iş dünyasının önünü açacak adımlar atılıyor. Kur ve faizin üstesinden geldik, sırada enflasyon var – Faiz artırılmadan olmaz, diyenler vardı, elhamdülillah o da tamam – Enflasyonla ilgili yapılması gereken şeyleri, hep beraber yapacağız. Yıl sonunda enflasyonun makul bir seviyeye geleceğini hep birlikte göreceğiz. Hayat pahalılığına karşısında vatandaşımızı korumaya devam edeceğiz.

‘SIRADA ENFLASYON VAR’

Beklentilerini enflasyon daha da yükselecek kurgusu üzerine kuranlar ve bunun üzerinden fahiş fiyat uygulayan işletmeler takibimiz altındadır. Kur ve faizin üstesinden geldik, sırada enflasyon var. Faiz artırılmadan olmaz, diyenler vardı, elhamdülillah o da tamam. Enflasyonla ilgili yapılması gereken şeyleri, hep beraber yapacağız.

‘TÜM SORUNLARIN SIFIRLANMASI GİBİ BİR DÜNYA YOK’

Tüm sorunların sıfırlanması gibi bir hayat, bir dünya yok. Ama zorlukların üstesinden birlikte hareket ederek, dayanışma içerisinde olarak gelmek en temel başarı kriteridir. Her zorlukta bir kolaylık vardır. Biz bu zorlukları aşacağız, ‘Öldük, bittik’ yaygarasıyla değil. Ülkesine, işletmesine, vatanına ve toplumuna inananlarla beraber bu zorlukların üstesinden geleceğiz.”

İyi ki enflasyona ezdirmediler! İlk üç ay TÜİK’e göre bile yüzde 22.81