‘Ne erken seçimi ya?’ diyen Erdoğan’ın iki yıl önceki konuşması gündem oldu

Yayın tarihi: 16 Ekim 2020 Cuma 12:04 pm - Güncelleme: 16 Ekim 2020 Cuma 12:04 pm

Yeniden gündeme gelen erken seçim tartışmalarıyla ilgili, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bunlar kabile devletlerinin yaptığı iştir” ifadesini kullandı. Erdoğan’ın yaptığı bu çıkış akıllara 18 Ekim 2018 tarihindeki erken seçim açıklamasını getirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun erken seçim çağrısını, önce MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ardından AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan reddetti.

Erdoğan, “Kabile devletlerinin yaptığı iş” demişti; AKP dönemindeki 5 seçimden 3’ü erken seçim

‘BUNLAR KABİLE DEVLETLERİNİN YAPTIĞI İŞTİR’

Erdoğan, erken seçim tartışmalarına dair, “Ne erken seçimi ya? Bunlar kabile devletlerinin yaptığı iştir. Gelişmiş bir ülkede siz böyle bir şeyi göremezsiniz. Batı’da böyle bir şeyi göremezsiniz. Yeni Türkiye’de ilan edilen zaman neyse; 2023’ün Haziranı’dır” ifadelerini kullandı.

TÜİK’in verilerine göre, 1920’den bugüne kadar 27 kez milletvekili genel seçim yapılırken, AKP döneminde toplam 5 milletvekilliği seçimi yapıldı. Bunlardan sadece 2011 ve 7 Haziran 2015 seçimleri zamanında yapılırken, diğer üç seçim erken ve baskın seçim olarak gerçekleştirilmişti.

SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı bu açıklamadan sonra sosyal medyada 18 Ekim 2018 tarihindeki konuşması gündem oldu. Erdoğan, “Bu erken seçim teklifine olumlu yaklaşmamız gerektiği konusunda arkadaşlarımızla görüş birliğine vardık.” ifadesinde bulunmuştu.