Ne amaçlanıyor? Arapça reklamlardan sonra şimdi de Çince Kanal İstanbul tanıtımı

Yayın tarihi: 5 Ocak 2020 Pazar 2:13 pm - Güncelleme: 5 Ocak 2020 Pazar 5:01 pm

Saray’dan Kanal İstanbul ile ilgili dikkat çeken bir paylaşım geldi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Kanal İstanbul’u Çince paylaştı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’dan Kanal İstanbul ile ilgili dikkat çeken bir paylaşım geldi. Altun, Twitter hesabından Kanal İstanbul’u Çince tanıttı. Altuni, yaptığı paylaşımda “Dünya deniz ticaretinin en önemli merkezlerinden biri olan İstanbul, İstanbul Kanal Projesi ile daha hızlı ve daha ekonomik bir ticaret kanalı haline gelecek” ifadelerini kullandı.

Kanal İstanbul gerçeği gün yüzüne çıkıyor! Araplar bizden dört yıl önce öğrenip satın almış

Fahrettin Altun’un bu hamlesi Kanal İstanbul için açılacak ihale öncesi Saray’ın yeni bir hamlesi olarak değerlendiriliyor.  Öte yandan Uygur Türklerine yapılan zulme sessiz kalan iktidarın Kanal İstanbul’u Çince tanıtması oldukça dikkat çekti.Kanal İstanbul ile ilgili daha önce de Arapça bir reklamın yapıldığı ortaya çıkmıştı. Youtube’da 2015 yılında paylaşılan bir videoda Arapça Kanal İstanbul projesinden bahsedilerek İstanbul’a ilişkin görüntülere yer veriliyordu.