NBA’de şoke eden sakatlık! Sedye ile götürüldü

Yayın tarihi: 9 Ocak 2019 Çarşamba 7:27 am - Güncelleme: 9 Ocak 2019 Çarşamba 7:27 am

Sabaha karşı oynanan Timberwolves – Thunder maçı NBA tarihinin en şoke edici sakatlıklarından birine sahne oldu. Basketbolseverler nefesini tuttu, Nerlens Noel’den gelecek haberi bekliyor.

Oklahoma Thunder Minnesota Timberwolves arasında sabaha karşı oynanan NBA karşılaşması korkutucu bir sakatlığa sahne oldu. T’Wolves’un 119-117 kazandığı maçta Andrew Wiggins 40 sayı ve 10 ribaund ile oynadı ancak basketbol dünyası Wiggins’i bu maçta sayılarından çok sakatlık pozisyonundaki hareketi ile hatırlayacak gibi görünüyor.

Wiggins smaç için potaya giderken Thunder pivotu Nerlens Noel ile havada çarpıştı. Wiggins’in dirseği Noel’in yüzüne gelirken yere düşen Noel kafasını çok sert şekilde yere çarptı. Thunder oyuncusu bilincini kaybederken Thunder sağlık ekibi anında Noel’e müdahale etti. Doktorların ‘Gözlerini açık tut’ şeklinde bağırdığı duyuldu. Nerlens Noel dakikalar sonra sedye ile hastaneye kaldırılırken bilinci geri gelmişti.

Noel’in durumuyla ilgili hastaneden ve Thunder yetkililerinden henüz bir açıklama gelmedi. Basketbolseverler nefesini tutmuş şekilde gün içinde yapılacak resmi açıklamayı bekliyor.

Pozisyonun içinde olan Wiggins maç sonunda, “Sadece agresif bir hareketle smaç yapmak istedim. O engel olmak istedi. Sanırım ters düştü. Onu yerde gördüm. Umarım iyidir. Onun için en iyisini diliyorum. Umarım en kısa zamanda eskisinden de güçlü geri döner” diye konuştu.

Hakemler pozisyonu tekrar izledikten sonra Noel’e faul çalmakla yetindi. Maç sonrası görüşleri sorulan Thunder yıldızı Russell Westbrook çok üzgün görünüyordu: “Konuşmamayı tercih ederim.”

Noel’in sarsıcı sakatlığının etkisi maç sırasında da sürdü. Olaydan birkaç dakika sonra Thunder oyuncusu Dennis Schroder güldükleri gerekçesiyle bazı Wolves oyuncularına sataşırken çıkan itişme sonucu Jeff Teague oyundan atıldı.