Nazmi Arıkan’ın katil zanlısını taşıyan taksici konuştu: Sakindi

Yayın tarihi: 15 Temmuz 2022 Cuma 3:01 pm - Güncelleme: 15 Temmuz 2022 Cuma 3:01 pm

Eğitimci Nazmi Arıkan ile şoförü Şerif Eker’in bıçaklanarak öldürülmesiyle ilgili gözaltına alınan Ufuk Akçekaya‘yı çiftliğe götüren taksici konuştu. Akçekaya’nın sakin göründüğünü söyledi.

Fen Bilimleri Eğitim Kurumları Kurucusu Nazmi Arıkan ve şoförü Şerif Eker, Çanakkale’nin Gelibolu İlçesi’ne bağlı Karainebeyli Köyü’ndeki çiftliğinde bıçaklanarak öldürüldü.

TELE1’den Gizem Özlen cinayetle ilgili önemli detaylara ulaştı. Buna göre Arıkan’ı öldüren şahıs kameralardan tespit edildi. Zanlı, olay günü çiftliğe iki kez geldi. İlk gelişinde Arıkan’a bıçak darbeleriyle katletti. Fakat o sırada Arıkan’ın şoförü çiftlikte değildi. Şoför çiftliğe geldiğinde Arıkan’ın öldüğünü gördü. Zanlı da cinayeti gören şoförü öldürdü.

DHA dün gözaltına alınan Ufuk Akçekaya’nın İstanbul’dan otobüsle Gelibolu ilçesine geldiğini, ardından taksiyle Karainebeyli köyündeki Nazmi Arıkan’a ait çiftliğe gittiğini belirlediğini yazdı.

Arıkan ile şoförü Eker’in öldürülmesiyle ilgili gözaltına alınan Ufuk Akçekaya’yı çiftliğe götüren taksi şoförü Ayhan Kütükçüler DHA’ya konuştu. Akçekaya’nın sakin göründüğünü belirten Kütükçüler, “Üzerinde siyah bir tişört ve siyah bir pantolon vardı. Sakindi. Daha önce de ilçeye geldiğini söyledi” dedi.

‘DAHA ÖNCE DE İLÇEYE GELDİĞİNİ SÖYLEDİ’

Kütükçüler, Akçekaya’nın kendisine internet üzerinden numarasını bulup ulaştığını belirterek şöyle konuştu: “Beni aradı. Eceabat’tan almamı istedi. Gelibolu minibüsüyle Eceabat’ın Kilitbahir kavşağından saat 20.00’de aldım. Üzerinde siyah bir tişört ve siyah bir pantolon vardı. Bir kol çantası taşıyordu. Sakindi. Daha önce de ilçeye geldiğini söyledi. Olay yerine gitmek istediğini söyledi.

Bigalı, Kumköy ve Yolağzı’ndan sonra olayın olduğu Karainebey köyüne ulaştık. Köyü 1 kilometre geçtikten sonra hayvan çiftliğinin orada indi. 205 TL taksi ücretini verdi. Sabahtan ise Muğla’nın Bodrum ilçesine gitmek istediğini ne kadar tutacağını sordu. ‘4 bin 500 TL tutar’ dedim. Kabul etti, sabah onu Bodrum’a götürmek üzere sözleştik. Ben ayrıldım. Ancak gece tekrar aradı, 23.45’te yanına gittim. Bodrum’a değil, Gelibolu’ya gitmek istediğini söyledi. Saat 00.24’te Gelibolu garajına götürdüm. 520 TL tuttu. Cebinde 460 TL olduğunu söyledi. Helalleştik. Ayrıldı.”

Sır perdesi aralanıyor! Nazmi Arıkan’ın şoförü cinayet esnasında çiftlikte değildi

‘YERDE YATARKEN BULUNDULAR’

Fen Bilimleri Eğitim Kurumları kurucusu evli ve 2 çocuk babası Nazmi Arıkan, şoförü Şerif Eker ile bayram tatili için Karainebeyli köyünde küçük ve büyükbaş hayvan yetiştiriciliği yapılan çiftliğine gitmişti. Çiftlik çalışanları çarşamba günü öğle saatlerine kadar Arıkan ve Eker’i göremeyince şüphelendi. Telefonla da ulaşılamayınca kontrol için çiftlik evine giren çalışanlar, Arıkan ile şoförü Eker’i yerde yatarken buldu. İhbarla çiftliğe savcı, jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Gelen sağlık ekibinin yaptığı kontrolde, Arıkan ve Eker’in çok sayıda bıçak darbesiyle öldürüldüğü belirlendi.

Ufuk Akçekaya’nın Nazmi Arıkan’ın çiftliğine gittiği belirlendi

GÖZALTINA ALINMADAN ÖNCE SOSYAL MEDYADAN YAYIN YAPMIŞ

Bayram süresince çiftlik evinde kalan Nazmi Arıkan ile şoförü Şerif Eker’in cesetlerinin, evin yemek yenilen salon kısmında bulunduğu öğrenildi. Arıkan’ın salı gecesi son olarak çiftlikte görev yapan veteriner ile saat 23.00’e kadar birlikte olduğu ve gece yarısı da bir yakınıyla telefon görüşmesi gerçekleştirdiği tespit edildi. Gece yarısından sonra ise Arıkan ve şoförüne ulaşılamadığı ortaya çıktı.

Jandarma Suç Araştırma Timi’nin (JASAT) çalışması sonucu, çifte cinayetin şüphelisi olarak Tokatspor Kulüp Başkanı Ufuk Akçekaya gözaltına alındı. İstanbul’da yakalanan Akçekaya’nın, gözaltına alınmadan önce sosyal medya hesabından canlı yayın açarak, Nazmi Arıkan ile aralarında geçen yıl yaşanan olayları anlattığı belirlendi.

Otopsi işlemleri tamamlanan Nazmi Arıkan ve şoförü Şerif Eker’in cenazeleri yakınları tarafından teslim alınarak defnedilmek üzere İstanbul’a götürüldü.

Nazmi Arıkan cinayetinden gözaltına alınan Akçekaya cinayetten sonra canlı yayın yapmış

Nazmi Arıkan cinayetinde gözaltına alınan kişi ‘İmamoğlu’nu CİMER’e şikayet ettim’ diyen Ufuk Akçekaya çıktı