Nazmi Arıkan cinayetinden tutuklanan Ufuk Akçekaya’nın görüntüleri ortaya çıktı

Yayın tarihi: 18 Temmuz 2022 Pazartesi 9:49 am - Güncelleme: 18 Temmuz 2022 Pazartesi 9:51 am

Eğitimci Nazmi Arıkan ile şoförü Şerif Eker’in cinayet zanlısı olarak tutuklanan Tokatspor Kulübü Başkanı Ufuk Akçekaya‘nın kamera görüntüleri ortaya çıktı.

Çanakkale’nin Gelibolu ilçesindeki çiftlik evinde Fen Bilimleri Eğitim Kurumlarının kurucusu Nazmi Arıkan ile şoförü Şerif Eker’in bıçaklanarak öldürülmesiyle ilgili adliyeye sevk edilen şüpheli Ufuk Akçekaya tutuklandı.

Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığınca cinayetlerle ilgili başlatılan soruşturma çerçevesinde jandarma ekipleri çalışmalarını sürdürüyor. İl Jandarma Komutanlığına bağlı Jandarma Suç Araştırma Timince (JASAT) 14 Temmuz’da İstanbul’da yakalanan özel okul ve kurs işletmecisi, Tokatspor Kulübü Başkanı şüpheli Ufuk Akçekaya’nın jandarmadaki işlemleri tamamlandı ve tutuklandı.

Akçekaya’nın otobüsle İstanbul’dan Gelibolu’ya geldiği, buradan da minibüsle Eceabat ilçesine geçip ticari taksiyle çiftlik evine gittiği tespit edildi. Taksi sürücüsünün de ifadesinin alındığı, eve saat kaçta gelindiği ve kaçta ayrıldığıyla ilgili bilginin kesinleştirildiği öğrenildi.

Soruşturma kapsamında oluşturulan özel ekipler, çiftlik evinin çevresindeki yaklaşık bir kilometrelik alanda çalışma yaptı. Çalışma kapsamında olayın ardından şüpheli ya da şüphelilerin kaçmış olabilecekleri alanlarda metal dedektörlerinin de kullanıldığı geniş kapsamlı tarama yapıldı, eve yakın noktadaki tarlada cinayette kullanılmış olabileceği değerlendirilen bıçak bulundu. Bıçak, incelenmek üzere jandarmaya götürüldü.

Nazmi Arıkan cinayeti şüphelisi Ufuk Akçekaya tutuklandı

AKÇEKAYA’NIN GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI 

Bu arada Akçekaya’nın, 12 Temmuz’da Karainebeyli köyüne gitmek üzere Eceabat ilçesinde taksiye binerken, cinayetin ardından Alibeyköy terminalinde eve gitmek üzere taksiye binmeye giderken kamera görüntüleri ortaya çıktı.

Aynı zamanda, Akçekaya’nın 13 Temmuz tarihinde İstanbul Etiler’deki evine girerken güvenlik kamerası görüntüleri de ortaya çıktı, görüntülerde farklı kıyafetler giymesi ise dikkat çekti.

Nazmi Arıkan’ın öldürüldüğü çiftlik yakınında bıçak bulundu

NE OLMUŞTU?

Çanakkale’nin Gelibolu ilçesine bağlı Karainebeyli köyünde Nazmi Arıkan’a ait çiftliğin çalışanları, 13 Temmuz’da iş yerlerine geldiklerinde bir süredir haber alamadıkları Arıkan ve şoförü Şerif Eker’in cesetlerini bulmuştu. Arıkan ve Eker’in bıçaklanarak öldürüldükleri belirlenmişti. Arıkan ve Eker’in cenazeleri, 15 Temmuz’da İstanbul’da düzenlenen törenin ardından toprağa verilmişti.

Sır perdesi aralanıyor! Nazmi Arıkan’ın şoförü cinayet esnasında çiftlikte değildi