NATO’dan Türkiye’ye: Kimin dost olup olmadığını görmesi gerekir

Yayın tarihi: 28 Şubat 2020 Cuma 1:40 am - Güncelleme: 28 Şubat 2020 Cuma 2:49 am

ABD’nin NATO Büyükelçisi Kay Bailey Hutchison, İdlib’de Türk askerine yapılan saldırıyla ilgili olarak, “Türkiye’nin kimin güvenilir dost olup olmadığını görmesi gerektiğini” söyledi. Ayrıca NATO Genel Sekreteri Stoltenberg Suriye rejimi ve destekçisi Rusya’nın İdlib’deki saldırılarını kınadı ve saldırılara son vermeleri çağrısında bulundu.

ABD’nin NATO Büyükelçisi Kay Bailey Hutchison, İdlib’de Türk askerine yapılan saldırıyla ilgili olarak, “Türkiye’nin kimin güvenilir dost olup olmadığını görmesi gerektiğini” söyledi.

Hutchison, gelişmelerden haberdar olmadığını belirtti, “Ancak bu iddialar doğruysa, kimin güvenilir bir ortak olup olmadığını Cumhurbaşkanı Erdoğan ve herkesin gördüğünü yürekten umuyorum” dedi.S-400 açıklamasıHutchison, “Umarım cumhurbaşkanı geçmişte olduğu kadar gelecekteki müttefiki olduğumuzu ve (Rus hava savunma sistemi) S-400’lerden vazgeçmesi gerektiğini anlamıştır. Rusya’nın ne olduğunu, şu anda yaptıklarını görüyorlar. Ve eğer Türk askerlerine saldırıyorlarsa, bu saldırı bu iki ülke arasında olan her şeye ağır basar” diye konuştu.

GENEL SEKRETERDEN AÇIKLAMA

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg Suriye rejimi ve destekçisi Rusya’nın İdlib’deki saldırılarını kınadı ve saldırılara son vermeleri çağrısında bulundu.

NATO’dan Suriye açıklaması!