NATO’dan PKK açıklaması

Yayın tarihi: 15 Haziran 2022 Çarşamba 3:17 pm - Güncelleme: 15 Haziran 2022 Çarşamba 3:17 pm

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, “PKK, NATO müttefikleri, Avrupa Birliği, aynı zamanda Finlandiya ve İsveç tarafından bir terör örgütü olarak tanımlanmıştır” ifadelerini kullandı.

Finlandiya ve İsveç’in NATO üyelik başvurularını ‘tarihi’ karar olarak nitelendiren NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türkiye’nin güvenlik endişelerini ‘meşru’ endişeler olarak değerlendirdi.

NATO Savunma Bakanları Toplantısı öncesinde toplantı düzenleyen Stoltenberg, Türkiye ile ilgili açıklamalar yaptı. Stoltenberg, “Türkiye’nin güvenlik endişeleri özellikle terörle mücadele konusunda. Türkiye’nin terör örgütü PKK ile ilgili endişeleri meşru endişelerdir. PKK, NATO müttefikleri, Avrupa Birliği, aynı zamanda Finlandiya ve İsveç tarafından bir terör örgütü olarak tanımlanmıştır. Oturup Türkiye’nin endişelerini ele almamız gerekir. Şu anda yaptığımız bu. Finlandiya ve İsveç’ten gelen harekete geçmeye ve güvenlik endişelerinin giderilmesi için Türkiye ile çalışmaya hazır olduklarına dair sinyalleri ve mesajları da memnuniyetle karşılıyorum” dedi.

Stoltenberg, İsveç ve Finlandiya’nın üyelik sürecine Türkiye’nin itirazlarını değerlendirdi. Stoltenberg, konunun 29-30 Haziran’da İspanya’nın başkenti Madrid’de yapılacak NATO Zirvesi’nden önce çözülmesini istediklerini dile getirdi.

NATO Genel Sekreteri: Türkiye ile yakın temas halindeyim