NATO toplantısında restleşme! ABD ve Türkiye karşı karşıya geldi

Yayın tarihi: 2 Aralık 2020 Çarşamba 2:27 pm - Güncelleme: 2 Aralık 2020 Çarşamba 3:13 pm

NATO Dışişleri Bakanları Toplantısında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo karşılıklı olarak birbirine sert ifadeler kullandı.

Belçika’nın başkenti Brüksel’de gerçekleşen NATO Dışişleri Bakanları Toplantısında ABD ve Türkiye karşılıklı olarak birbirine sert ifadeler kullandı.

NATO’dan dikkat çeken Türkiye raporu

Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Ankara’yı, Akdeniz’de müttefikleriyle gerginliği arttırmak ve Rus yapımı bir hava savunma sistemi alarak adeta Kremlin’e hediye vermekle suçladı.

Euronews’te yer alan habere göre; Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise, Pompeo’yu, “Avrupalı müttefiklere telefon açıp Türkiye karşıtı bir cephede toplamak, bölgesel çatışmalarda körü körüne Yunanistan’dan yana taraf tutmak ve Türkiye’ye Patriot hava savunma sistemi satmayı reddetmekle” suçladı.

‘TERÖRİSTLERİ DESTEKLİYORSUNUZ’

Ayrıca Çavuşoğlu, Türkiye’nin IŞİD’le savaştığı bir ortamda ABD’nin Suriye’deki “terörist oluşumları” desteklediğini yine ABD ile Fransa’nın Dağlık Karabağ’da Ermenistan’a destek vererek çatışmayı daha da kötüleştirdiğini dile getirdi.

Toplantıda aslında Kuzey Atlantik İttifakı’nın gelecek 10 yılda nasıl daha güçlü hale gelebileceği konusu tartışılacaktı.

Ancak adının açıklanmasını istemeyen bazı üst düzey diplomatlar, Donald Trump hükümeti adına son NATO toplantısına katılan Pompeo’nun, tansiyonu yükselterek, ocak ayında göreve gelecek Joe Biden yönetimi için ittifak içerisinde hayatı daha zor hale getirmek için kullandığını öne sürdü.