Nasuh Mahruki “Yaptıklarının sorumluluklarını üstlenmesinler diye kaderci bir toplum yaratıldı”

Yayın tarihi: 18 Ağustos 2020 Salı 12:12 am - Güncelleme: 18 Ağustos 2020 Salı 12:25 am

AKUT Kurucusu Nasuh Mahruki ” Toplumu laik, çağdaş ve Cumhuriyetin kazanımlarının farkında olan ve bunu değerlendiren bir Tükiye Cumhuriyetinden, hayatı dini paradigmalarla algılayan ve gerçeği arayan bir toplum haline dönüştürdüler. Sırf bunların yaptıklarının sorumlulukları üstlenmesinler diye kaderci bir toplum yaratıldı.İşte takdiri ilahi desin, kader desin, fıtrat desin ve sorumluluk yüklenilmesin diye uğraşıldı”

“25 senedir İBB’den kimse kapımızı çalmadı, şimdi AKUT vakfı olarak İBB ile beraber afet eğitimi konusunda projeler hazırlıyoruz ama asıl sıkıntı İstanbul’un aşırı kalabalık olması 10 milyon iken bile kalabalık sayılırken şimdi 20 milyondan bahsediyoruz. Yapılması gereken İstanbul’un nüfusunu azaltmak.”

“30 yıl içinde o zaman +- 7,5 büyüklüğünde bir deprem bekleniyordu 21 yıl geçti şuan yeni kırılmalarla 15 yıl içinde 7,5 büyüklüğünde bir deprem bekleniyor. Beklenen deprem Gölcük depremi kadar ama nüfus yoğunluğu düşünüldüğünde İstanbul’da yaşanacak 7,5 büyülüğünde ki bir depremde 50 bin ile 200 bin arasında can kaybı bekleniyor. 50 bin ağır hasarlı 150bin orta hasarlı bina olması bekleniliyor. Bu korkunç bir yıkım.”