NASA’dan İstanbul paylaşımı

Yayın tarihi: 26 Mayıs 2021 Çarşamba 11:46 pm - Güncelleme: 27 Mayıs 2021 Perşembe 12:01 am

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) Instagram hesabından İstanbul’un havadan çekilmiş görüntüsünü “Hey İstanbul, parıldıyorsun!” notuyla paylaştı.

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), resmi hesabından Instagram hesabından paylaştı. NASA gönderiye, “İstanbul Boğazı ve Haliç’in ikiye böldüğü Türkiye’nin şehirlerinden birinin gece ışıklarına bir göz atın! Bu görüntü, 10 Mayıs 2021’de Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan (@ISS) Karadeniz’in 263 mil yukarısında yörüngede dönerken çekildi” ifadeleri kullanıldı.

İşte o paylaşım;

“İstanbul Boğazı ve Haliç’in ikiye böldüğü Türkiye’nin şehirlerinden birinin gece ışıklarına bir göz atın! Bu görüntü, 10 Mayıs 2021’de Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan (@ISS) Karadeniz’in 263 mil yukarısında yörüngede dönerken çekildi.

Eğlenceli gerçek: Bu @ NASAAstronauts görselleri sadece estetik amaçlı değil. Onları bilim için de kullanıyoruz! Fotoğraflar, kentsel büyüme ve rezervuar inşaatı gibi insan kaynaklı değişikliklerden kasırgalar, seller ve volkanik patlamalar gibi doğal dinamik olaylara kadar gezegenin zaman içinde nasıl değiştiğini kaydediyor.”

İMAMOĞLU’NDAN JET YANIT

İBB Başkanı İmamoğlu, NASA’nın paylaşımına “Hey @nasa, İstanbul’un uzaydan da muhteşem göründüğünü bu gece bize hatırlattığınız için teşekkürler!” sözleriyle yanıt verdi.

İmamoğlu’nun yeni başlattığı uygulamayı sosyal medyadan duyurdu: Halk Bakkal