NASA yeni uydular için kolları sıvadı

Yayın tarihi: 16 Haziran 2022 Perşembe 8:30 am - Güncelleme: 15 Haziran 2022 Çarşamba 11:47 am

NASA yeni uydular gönderme kararı aldı. Bu yeni uydular küresel fırtınaları inceleyecek. Hadi gelin konuyla ilgili merak edilen bütün ayrıntılara birlikte göz atalım.

ABD ulusal havacılık ve uzay dairesi olarak bilinen NASA yeni uydular gönderme aşamasında. Bu yeni uydular ile birlikte dünyanın en önemli problemlerinden bir tanesi ortadan kaldırılmış olacak. Özellikle son dönemlerde NASA ilginç çalışmalarla ön plana çıkıyor.

 

Bu yeni çalışma ile birlikte 6 yeni uydunun uzaya gönderileceği ifade edildi. Önemli veriler elde edecek olan NASA uyduları yakın bir zaman içerisinde fırlatılacak bu uyduların dünya için çok önemli bazı görevleri yerine getireceği ifade ediliyor.

NASA

Bilim insanları özellikle küresel fırtınaları çok merak ediyor. Bu fırtınaların daha önceden tespit edilebilmesi mümkün. Tropikal siklonların daha hızlı bir şekilde araştırılması ve iyi tahmin modellerinin geliştirilmesi için NASA çalışmalarına devam ediyor.

 

Dünya yörüngesinin farklı kısımlarında yer alacak olan bu uydular yakın takip sağlayacak. Böylece dev fırtınaların çok daha önceden tespit edilmesi mümkün olacak. Tropikal siklonlar hızlı bir şekilde ortaya çıktığı için takip edilmesi oldukça zor.

NASA uydularını sadece donanım açısından geliştirmiyor. Aynı zamanda yazılım açısından da büyük gelişmelere imza atıyor. İşte bahsi geçen bu yeni uydular yazılım sistemi güncellenen ekipmanlardan oluşuyor.

Rusya Almanya’nın uzay teleskobunu ele geçirmeye çalışıyor

Yazılımları geliştirilen tüm uydu ekipmanları sorunsuz bir şekilde çalışıyor. Ayrıca tahmin sistemleri daha gelişmiş hale geliyor.