NASA, yeni astronot kıyafetleri hazırlamak için düğmeye bastı

Yayın tarihi: 5 Haziran 2022 Pazar 11:30 am - Güncelleme: 4 Haziran 2022 Cumartesi 10:56 pm

NASA, Axiom Space ve Collins Aerospace şirketlerinin, gelecek uzay görevleri için yeni nesil astronot kıyafetleri hazırlayacağını açıkladı.

NASA, yıllardır hem Ay’a hem de Mars’a pek çok insansız uzay aracı göndermiş olsa da, insanlı görevler şimdilik Uluslararası Uzay İstasyonu ile sınırlı tutuluyor. 1972 yılındaki Apollo 17 görevinden beri Ay’a insanlı bir görev düzenlenmedi. Ancak bu durumun önümüzdeki birkaç yıl içinde değişmesi bekleniyor. Bildiğiniz gibi Amerikan Uzay Ajansı, Ay’a yeniden insan göndermeye hazırlanıyor.

astronot kıyafetleri

Ancak bu yeni insanlı görevin başarıyla gerçekleştirilebilmesi için eldeki teknolojilerin de geliştirilmesi gerekiyor. Bu amaç doğrultusunda harekete geçen NASA, yeni astronot kıyafetleri hazırlamak için düğmeye bastı.

 

Amerikan Uzay Ajansı’nın yeni nesil astronot kıyafetleri, Axiom Space ve Collins Aerospace tarafından hazırlanacak. İki şirket tarafından geliştirilen bu yeni nesil astronot kıyafetleri, uzay yürüyüşleri sırasında ve Artemis görevlerinde kullanılacak.

Yeni astronot kıyafetlerini kimin hazırlayacağı sorusu bir süredir cevap bekliyordu. Öyle ki bu belirsizlik yüzünden Uluslararası Uzay İstasyonu’ndaki astronotlar bir süredir artık eskimiş uzay giysilerini kullanmak zorunda kalıyordu. Hatta bu kıyafetlerin fazla eskidiği düşünüldüğü için uzay yürüyüşleri bile bir süre askıya alındı. Ancak sonunda bu sorunun cevap bulmasıyla birlikte astronotların yeni nesil uzay kıyafetlerine kavuşmasının önü açılmış oldu. Bu kıyafetler hazır olduğunda ilk kullanacak kişiler Uluslararası Uzay İstasyonu’nda görevli astronotlar olacak.

iPhone 14 ve 14 Pro farklı yonga setleri kullanacak