NASA ve SpaceX Jüpiter konusunda anlaştı

Yayın tarihi: 26 Temmuz 2021 Pazartesi 8:00 am - Güncelleme: 25 Temmuz 2021 Pazar 12:13 pm

NASA şimdi  Jüpiter ile ilgileniyor. Bu gezegenin en önemli uydularından bir tanesi olan Europa yakın mercek altında. 2024 yılının Ekim ayında fırlatılacak olan uzay aracı Nisan 2030 tarihinde Jüpiter yörüngesine oturacak. Bu yörüngede yaklaşık olarak 4 yıl boyunca araştırma yapması bekleniyor.

Uzay projelerinde kendisinden en fazla bahsettiren kurum hiç şüphesiz NASA. Birçok yeni gezegenin keşfedilmesi ve Mars gibi gezegenlerin araştırılması konusunda bu kurum çok fazla çalışıyor. Özellikle bazı dönemlerde kendisinden çok sık bahsettirecek faaliyetler yürütebiliyor. Mesela Mars araştırmaları ve burada elde edilen kayaç örnekleri büyük ses getirmişti.

Jüpiter

NASA tarafından Jüpiter gezegenine gönderilecek olan uzay aracını SpaceX şirketi gönderecek. Falcon Heavy roketleri bu konuda fazlasıyla yeterli olacaktır. Europa uydusunun hemen üst kısmında bulunan buzullar aslında büyük bir keşif için son derece uygun. Bu buzulların altında Okyanus olduğu düşünülüyor.

SpaceX Falcon Heavy roketleri ile fırlatılacak olan bu uzay aracı belki de güneş sisteminin en önemli buluşlarına imza atacak. Space Launch System uzay aracında kullanılacak. SpaceX gerekli tüm hatırlatma ve ulaştırma işlemlerini yapacak. 2024 yılında aynı zamanda Ay yüzeyine insanlı bir iniş gerçekleşecek.

NASA, Mars’ın ayrıntılı görüntülerini paylaştı!

NASA için 2024 yılının son derece heyecanlı geçeceğini söyleyebiliriz. SpaceX ile 178 milyon dolarlık sözleşme imzalayan NASA, fazlasıyla hırslı. Europa uydusundan çekilecek görüntüler ile birlikte kendisinden yine çok sık bahsettirecek gibi görünüyor. Gelişmeler geldikçe aktarmaya devam ediyoruz.